Şırnak’ta yaklaşık 19 ay önce terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Gaziantepli Uzman Çavuş memleketinde halaylarla birlikte zılgıt ve gözyaşları ile karşılandı.
PKK terör örgütü tarafından kaçırılan Uzman Çavuş Kemal Ekinci’nin (24) serbest bırakılması Gaziantep’teki ailesini, yakınlarını ve mahallelileri sevince boğdu. Uzman Çavuş Ekinci’nin Şahinbey ilçesisi Barış Mahallesi’nde bulunan baba ocağının önü Türk Bayrakları ile süslenirken, yüzlerce kişi sokakta coşku ile bekledi. Davul zurna eşliğinde halay çeken kalabalık grup Uzman Çavuş Ekinci’nin bulunduğu minibüs görülünce büyük bir sevinç yaşadı. Kalabalık grup Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ile birlikte gelen Ekinci’yi omuzlara alarak ‘En büyük asker bizim asker’ sloganı attı. Gece geç saatlerde gelen Ekinci uzun süre ailesiyle hasret giderdi. Oğlunun boynuna sarılan anne Nezihe Ekinci hasret gidermeye çalıştı. 19 ayadan sonra dönen Uzman Çavuş Ekinci yaşanan izdihamla birlikte evine girdi. Eşi Nezihe hamileyken kaçırılan Uzman Çavuş Ekinci, baba evine girdiği anda hiç görmediği kızı 1.5 yaşındaki kızı Bahar’ı kucağına alarak öptü. Bunun üzerine Ekinci’nin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada Ekinci’nin 8 kardeşi tek tek kardeşlerine sarılarak hasret giderdi.
Basın mensuplarının mikrofon uzattığı Uzman Çavuş Ekinci sevinçten duygularını bir türlü ifade edemedi. Baba Ömer ise oğluna kavuşma sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Kaymakam Uğur Turan ise “Uzun süredir ailesini göremeyen bir kardeşimiz var. Şimdi anne, babası ve ailesine kavuştu. Doya doya mutluluklarını yaşasınlar inşallah” dedi.