Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan'ın, çok katlı otoparkın yeri ile ilgili bir konuda CHP İl Genel Meclis üyesi Mehmet Yalçınkaya'ya açtığı hakaret davasının ilk duruşması görüldü. Ömer Özcan ve avukatının katılmadığı duruşmada Mehmet Yalçınkaya kendini savundu.

DAVA SÜRECİNE NASIL GELİNDİ?

CHP İl Genel Meclis üyesi Mehmet Yalçınkaya, mahkemede verdiği ifadesinde, tartışmaya konu olan yerin Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile takas edilmek istenen 5000 metrekare arsa üzerine kurulu 23 bin metrekare kapalı çok katlı otopark olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Çok katlı otoparkın sadece kapalı otopark kısmının yıllık 870 milyon TL kira geliri vardır. Özellikle son bir yıl içinde il özel idaresine ait onlarca taşınmazlar için muhalefetimize rağmen satış kararları alınmıştır. 8 Şubat 2013 tarih ve 34 sayılı karar ile müştemilatındaki dükkanlar hariç sadece çok katlı kapalı otopark kısmının satışına karar verildi. 11 Mart 2013 tarihinde satış için İçişleri Bakanlığından olur alındı. 13 Milyon TL muhammen bedel belirlenerek ard arda 2 defa ihaleye çıkarıldı. Her iki ihaleyede hiç iştirakçi gelmedi. 2 Nisan 2013 tarih ve 62 sayılı kararla 3 adet mağazanın satışı için karar verildiğini ve 3 Mayıs 2013 tarihinde zamanın İçişleri Bakanı Muammer Güler imzalı satış oluru alındı."

MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Çok katlı otopark satış ihalelerine hiç iştirakçi gelmemesinin oldukça manidar olduğunu söyleyen Yalçınkaya, "İl Genel Meclisimizin 4 Eylül 2013 tarihli Eylül ayı olağan toplantısında çok katlı otopark ile müştemilatındaki 3 adet mağaza vasıflı dükkanın vakıflara ait 3 ayrı arsa ve 4.017.553 TL nakit para karşılığında trampa edilmesi önümüze geldi ve konu ilgili komisyona havale edildi. Tabi Vali Konağı'nın trampası da önümüze geldi. İl genel meclisleri her ayın ilk haftasında üst üste 5 toplantı yapar. Komisyonlar ise havale edilen konularla ilgili raporlarını bir sonraki ayın olağan toplantısında meclise sunar. Ancak Ekim ayı olağan toplantısına 5 iş günü kala meclis olağan üstü toplantıya çağrıldı" dedi.

GENEL SEKRETER'İN YANINA GİTTİM

Olağanüstü toplantı gündemini alıp Genel Sekreterden randevu alarak makamına gittiğini ifade eden

Yalçınkaya, "Genel Sekretere, neden olağanüstü toplantı yapıyorsunuz gündeme aldığımız konuların bir kısmı daha önce gündeme alınıp komisyona havale edilmiş. Olağan toplantıyada 5 gün var dedim. Bu aceleniz neden? Deprem yok, doğal afet yok, savaş yok dedim. Ve vakıflarla takas konusunu irdeledik. Trampanın adil olmadığını söyledim. Tam kalkmak üzere iken, 'muhalefet etmemize rağmen ihalelerde satılsaydıda bu konu kapansaydı' dedim. Sayın Genel Sekreterde bana aslında satışı ben istemedim. Değerinin üstünde bir bedelle satılsa bile hakkımızda dedikodu yapılırdı. Şahıslarla, firmalarla pazarlık yapmam. Kamu kuruluşları ile pazarlık yaparım ifadesini kullandı" diye konuştu.

DURUŞMA 5 MAYIS'A ERTELENDİ

23 Eylül 2013 tarihinde yapılan ve genel sekreterin de bulunduğu olağanüstü il genel meclisinde yaptığı konuşma üzerine Genel Sekreterin kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Yalçınkaya, "Ben yapılmak istenen trampanın adil olmadığını, il özel idaresi menfaatinin gözetilmediğini, iki defa ihaleye çıkarılmasına rağmen hiç iştirakçi gelmediğini söyledim ve zaten genel sekreterde satışı istemediğini söylemişti dedim. Ben Ömer Özcan'a bundan başka bir şey demedim. Sadece kendisinin sözlerini tekrarladım. Ben kimseye hakaret etmedim. Söylediklerimin daima arkasında durdum, inkar etmedim. Asıl benim kendinden davacı olmam gerek" dedi.

Duruşma 5 Mayıs 2014 tarihine ertelendi. Meral KINACILAR