Bugün saat 13'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na çelenk konulmasıyla başlayacak olan törenler, pazar günü de sürecek. Vali Ali Yerlikaya, pazar günü makamda tebrikleri kabul edecek. Cumhuriyetin Kuruluşunun 94. yılında Divan Otel Selçuklu Salonu'nda resepsiyon düzenlenecek. Gün ile ilgili verilen mesajlarda "Bu tarihi günün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında kenetlenme günü olduğunu unutmayalım. Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetin 94.yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız" görüşüne yer verildi.

YERLİKAYA: IŞIK SÖNMEYECEK

Vali Ali Yerlikaya, Cumhuriyetin en büyük miras olduğunu söyledi. Yerlikaya, "Milletimiz, hürriyeti, ülkesi ve bayrağına asla gölge düşürmeyeceğini, asla boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya 94 yıl önce ilan etmiştir. Ecdadımızdan aldığımız güç ve inançla Milletçe Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve onurunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları öncülüğünde Kurtuluş Savaşında yokluk ve yoksulluk içinde Aziz Milletimizin yaktığı istiklal meşalesi, hiç sönmemiş sonsuza kadar da sönmeyecektir" dedi.

ERDOĞAN: GURUR VE COŞKU İÇİNDEYİZ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Milletvekili Erdoğan, Cumhuriyet'in 94'üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir gurur ve coşkuyla kutlandığını belirterek, *Cumhuriyetle birlikte tarih sahnesindeki yürüyüşünü büyük adımlarla sürdüren milletimiz, Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır. Önümüzdeki dönemde, ülkemizin tüm kazanımlarıyla birlikte bu mirasa da, yine hep beraber sahip çıkmalıyız"

KOÇER'DEN KUTLAMA

Gaziantep Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Milletvekili Koçer Cumhuriyet Bayramı için yayımladığı mesajında "Cumhuriyetin ilanının 94. yıldönümünü, milletçe gurur ve coşku ile kutluyoruz." dedi. Koçer mesajında "94 yıl önce bağımsızlık mücadelesini Cumhuriyet ile taçlandıran ülkemiz o günden bu güne kadar hem sosyal hem siyasal hem de ekonomik bir değişim ve dönüşüm mücadelesi de vermiştir. Bilhassa son yıllarda ulusal ve küresel ölçekte sergilediği performans ile pek çok ülke için örnek ve model ülke konuma gelmiştir. Sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye, eğitimden sağlığa her alanda gerçekleştirilen önemli atılımların tamamı Cumhuriyet ile elde edilen kazanımların neticesidir.Milletimiz, demokrasiye olan inancını ve Cumhuriyete olan bağlılığını 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir kez daha büyük bir kararlılıkla ortaya koymuştur" dedi.

GÖKDAĞ: EN BÜYÜK DEVRİM

CHP Milletvekili Mehmet Gökdağ, Cumhuriyetin Ulu Önder Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük devrim olduğunu söyledi. Gökdağ, "Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladığımız bugün, ulusal bağımsızlık ve halk egemenliğine dayanan çağdaş, laik, demokratik, sosyal hukuk devletini gerçekleştirme ve yurtta sulh cihanda sulh ereğinin neresinde olduğumuzu sorgulamalı ve birey olarak daha güzel bir gelecek için üstümüze düşeni yapmalıyız. Her şeyden önce Cumhuriyet kuşaklarının büyük bir başarıyla sürdürdükleri çağdaşlık yürüyüşünün kesintiye uğramadan sürdürülmesi tek amacımız olmalıdır" dedi.

ŞAHİN: DESTANA VARIŞ NOKTASI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhuriyetin ilanının Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının varış noktası olduğunu belirtti. "Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına el ele yürüyeceğiz” diyen Şahin, “Ecdadımızın mirasına sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdinin bugün de aynı ruh ve kararlılığa, aynı özveriye sahip olduğuna inanıyorum. Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyor; hemşerilerimin ve tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.”

ÖZKEÇECİ: HEYECANLIYIZ

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Özkeçeci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir gurur ve heyecanla kutlandığını belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri olan Cumhuriyetimiz, kendilerine canı gönülden inandığımız gençlerimiz tarafından birlik ve beraberlik içerisinde daha da yükseklere taşınacaktır." ifadelerini kullandı.

TAHMAZOĞLU'NDAN KUTLAMA

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yazılı bir mesaj yayınlayarak Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu: "Geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayan gücünü ve kaynağını hür iradesinden alan ve Gazi Mustafa Atatürk'ün "En Büyük Eserimdir" diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıl dönümüne erişmenin engin gururunu, onurunu, sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

FADILOĞLU: EN DEĞERLİ MİRAS

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Mesajında Cumhuriyetin önemine değinen Başkan Fadıloğlu, Cumhuriyetin en değerli miraslardan biri olduğuna vurgu yaptı.Başkan Fadıloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyetimizin 94. yaşına ulaşmasının gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum.”

KARADUMAN: EN BÜYÜK ZAFER

İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yayımladığı mesajla kutladı. Cumhuriyeti'n 94'ncü kuruluş yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlandığını belirten Karaduman, "Her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma mücadelesidir. Cumhuriyet ise her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferdir. Cumhuriyetimizin 94'ncü yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz."

KONUKOĞLU: CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Sanayi Odas Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Şehitlerimizin emaneti olan Cumhuriyete sahip çıkmak, hepimizin asli ve vazgeçilmez görevidir" dedi. Cumhuriyet'in ilanının 94’üncü yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınlayan Konukoğlu, "Cumhuriyetimizin 94 yıllık tarihi; milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bizlere umut veren ve attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir” ifadelerine yer verdi. Konukoğlu, "Büyük Önder Atatürk’ün Türk Milletine layık yönetim biçimi olarak kuruluşunu ilan ettiği Cumhuriyet'in 94’üncü yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz" dedi.

TOPÇUOĞLU: BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜK ZAFERİ

Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Cumhuriyet’in ilanının 94’üncü yıldönümünü kutlayarak, "Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin namusudur. Cumhuriyet, Türk milletinin her ferdinin büyük bir iman gücü ile mücadele ederek kazandığı bağımsızlık ve özgürlük zaferidir" dedi. Topçuoğlu, Gaziantepli sanayiciler olarak, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100’üncü yıldönümü olan 2023’te ülkemizin dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi olması için büyük bir gayretle yatırım, üretim, istihdam ve ihracat yapmaya devam ettiklerini kaydetti.

ÇIKMAZ: BÜYÜK BAŞARI

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Cumhuriyet'in ilan edilişinin 94’üncü yılını kutladı. Çıkmaz, "Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, tarihte ender kaydedilen bir başarıdır" dedi. Çıkmaz, "Bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere her zaman her koşulda sahip çıkmamız gerekir. Bu sorumluluğun bilincinde olarak demokratik, siyasal, kültürel, sosyal alanlarda olduğu gibi özellikle de ekonomik gelişmeye önem vererek atalarımızdan aldığımız Cumhuriyet mirasını gelecek nesillere, içinde yaşanılan asrın sorunlarına cevap verecek şekilde geliştirerek ulaştırmalıyız."

SUCU: YAŞASIN CUMHURİYET

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Egemenliğin tek bir kişiden, gerçek sahibi olan halka geçmesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yürütülen büyük bir savaşın, Cumhuriyet yönetimi ile taçlanması sonucunda gerçekleştiğini belirten Hayri Sucu, "Cumhuriyetimizi kuran ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına duyduğumuz büyük minnet ve şükran duyguları ile en büyük bayramımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet."

ÇELİKTÜRK: DİMDİK AYAKTAYIZ

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk Cumhuriyetin kuruluşunun 94. Yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında Türkiye Cumhuriyetinin 94 yıldır tüm zorluklara rağmen dimdik ayakta kalmayı başardığını ifade etti. Gökhan Çeliktürk, “Barış ve kardeşliğin sesinin daha da yükseldiği bugünlerde aziz hatıralarını hep yaşatacağımız aziz şehitlerimizin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakârlıklarını daima yüreğimizde hissediyoruz. Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesi olmuştur. Unutulmamalıdır ki; Cumhuriyet her şeyden önce barışın, huzurun ve kardeşliğin gölgesinde büyüyen demokrasi ağacıdır" diye konuştu.

DAĞLI: EN BÜYÜK EMANET

SANKO Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güner Dağlı, Cumhuriyet'in ilanının 94'üncü yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Prof. Dr. Dağlı, "Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatabilmek için gereken hassasiyeti göstermek hepimizin en büyük görevidir" dedi. Ülkesinde, bayrağını özgürce dalgalandıran bir millet olma uğruna sayısız şehit veren bir ulusun evlatları olduğumuzu anımsatan Prof. Dr. Dağlı, "Türk Milleti olarak tarihimizi, egemenliğini kendi elinde tutan bir millet olarak yazdık. Bu büyük onur ve gurur atalarımızın bizlere mirası olduğu kadar, bizlerin de torunlarımıza teslim edeceğimiz en büyük emanettir" ifadelerini kullandı.

NABİOĞLU: BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Gaziantep SMMM Odası Başkanı Mehmet Nabioğlu, "Cumhuriyet; her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Dili, bayrağı, marşı, temel nitelikleri, ülkesi ve milletiyle bölünemez bir bütünlüğü ifade eden cumhuriyet, kayıtsız şartsız egemenliği temsil eden bir rejimdir. Cumhuriyetin en büyük önemi kuvvetini belli bir kişi ve sınıf hakimiyeti yerine millet iradesinden almasıdır. Türkiye Cumhuriyeti’ nin 94. yılını kutladığımız bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle, tüm gazilerimizi de saygıyla anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ nız kutlu olsun.

TEZEL: KENETLENME GÜNÜ

Gaziantep Genç İşadamları Derneği Başkanı Bora Tezel Cumhuriyetimizin 94.yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Tezel,yayınladığı mesajda şu sözlere yer verdi. “Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından olan, bağımsızlık mücadelemizin Cumhuriyet ile taçlandırıldığı Cumhuriyet Bayramımızın 94. Yıldönümünü kutlar; bu tarihi günün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında kenetlenme günü olduğunu belirtmek isterim. Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetin 94.yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız. Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümünde şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emanetlerinden olan Cumhuriyetimize dört elle sarılmanın hepimizin ortak görevi olduğunu ifade etmek isterim."

ÖREN: YOLUMUZA IŞIK TUTUYOR

Özel Ünsal Ören Eğitim Kurumları Kurucusu Ünsal Ören, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Ören, mesajında , “Cumhuriyet ve onun sayesinde elde ettiğimiz değerler bağımsızlığımızın ve birliğimizin temellerinin özünü oluşturmaya devam ediyor. Ulusça çağdaş uygarlık hedefine ilerlemede başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının ortaya koyduğu güçlü ve sağlam irade bugün de ilk günkü gibi yolumuzu aydınlatıyor.” dedi.

TİRYAKİOĞLU: GELECEK NESİLLERE TAŞIYACAĞIZ

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94’üncü yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. GTB Başkanı Tiryakioğlu, yayımladığı kutlama mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ve bölünmez bütünlüğünün en önemli simgesi olan Cumhuriyeti korumanın bu topraklarda yaşayan tüm fertlerin müşterek görevi olduğunu ifade etti.

YETKİNŞEKERCİ: CUMHURİYETİ YAŞATMAK ORTAK SORUMLULUĞUMUZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Gaziantep Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci, Cumhuriyetin ilanının 94’üncü yıldönümü sebebiyle kutlama mesajı yayımladı. Mesajında Cumhuriyetin kazanımlarına dikkat çeken Yetkinşekerci, “Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur” dedi.

GTO: GURURLUYUZ

Ticaret Odası Meclis Başkanı Settar Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, imkânsız gibi görünen çetin bir mücadelenin ardından kazanılan ve millete armağan edilen en büyük hediyelerden biri olan Cumhuriyet’in ilan edilişinin 94. yıl dönümünü milletçe gurur ve coşku içinde kutlandığını belirtti. Büyük Türk milletinin şanlı tarihindeki en parlak başarılardan biri olan Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yılını kutlamanın sevinci içerisinde olduklarını dile getiren GTO Başkanları; “Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim tarihi, hepimiz için çok özel ve gurur dolu bir gün. 94 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Bıraktıkları miras, çok az millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluk. Büyük mücadelelerle kazanılan Cumhuriyet atalarımızdan kalan en güzel mirastır. Değeri her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Çok büyük mücadelelerle elde edilen kazanımlar, ancak aynı kararlılıkla ve sahiplenme ile korunur ve yaşatılabilir mahiyettedir. Bu görev bize miras kaldığı gibi, bizden de sonraki nesillere de miras kalacaktır."

ASLAN: DÖNÜM NOKTASI

Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olduğunu söyledi. Aslan, " Ulu Önder Atatürk’ün Türk Milletine bıraktığı en kıymetli miras olan Cumhuriyet, Türk Ulusu’nu birbirine kenetlerken, gelişen ve büyüyen Türkiye’yi de ayakta tutan en büyük yapı taşıdır"

YILDIRIM: GURURLUYUZ

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Cumhuriyet’in ilan edilişinin 94’üncü yıldönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutladıklarını söyledi. Dr. Yıldırım, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Egemenliğin millette olduğu Cumhuriyet, bir yönetim şeklinden öte, yaşam biçimidir. Cumhuriyet’le millet olunur, bağımsız vatanda yaşayabilir" dedi. Cumhuriyet’in varlığını sürdürebilmesi için, mili birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşamanın çok önemli olduğuna vurgu yapan Dr. Yıldırım, şöyle devam etti:

YILMAZ: EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİN

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Cumhuriyetin kuruluşunun 94'üncü yıldönümünün büyük bir coşku ile kutlanmasını temenni etti. Rektör Yılmaz, "Bizlerin en önemli sorumluluğu da büyük fedakarlıklarla kurulan Cumhuriyetimizi koruyarak gelecek nesillere aynı bağlılıkla aktarmaktır. Tarihine ve değerlerine bağlı, çevresindeki gelişmelere duyarlı olan milletimizin ve özellikle gençlerimizin bu eşsiz mirası en iyi şekilde muhafaza edeceğine olan inancım sonsuzdur" LEYLA ÖZEKŞİ POLAT