UZER:GURURLA KUTLUYORUZ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, milli birlik ve beraberliğin nişanesi olan Cumhuriyet’in 94. yıl dönümünü gururla kutladığını kaydederek, “Cumhuriyet, tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altında yaşamayan, bağımsızlığına düşkün aziz milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin bir ifadesidir. 9 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıl dönümünü kutluyorum. Vatanı uğrana canlarını feda eden şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize ise minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

EKİCİ:ŞÜKRANLA ANIYORUM

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, "Cumhuriyetimiz, bölünmez bir bütün olarak, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde, milletimizin sahipliğinde sonsuza dek yaşayacak" dedi. Kurulduğu günden bu yana hedefi, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onu aşmak olan Cumhuriyet'imizin, tarih boyunca büyük zorluklar, saldırılar ve ihanetlerle de mücadele etmek zorunda kaldığını belirten Ekici şunları söyledi:"Fakat Türk milletinin, Cumhuriyete ve onu kuran iradenin benimsediği temel ilkelere olan bağlılığı, bu şer odaklarının amaçlarına ulaşmasının önündeki en büyük engel olmaya devam ediyor” dedi.

BİNİCİ:İLK GÜNKÜ GİBİ

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Necati Binici, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ve heyecan ile kutladıklarını söyledi.
Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucu olduğunu dile getiren Binici, Türkiye Kent Konseyleri Birliği olarak Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle andıklarını belirterek şunları söyledi:"29 Ekim 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 94’üncü yıl dönümüne ulaşmanın sevinç ve gururunu yaşıyoruz. Bu inançla, bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi de Türkiye Kent Konseyleri Birliği olarak şükranla anıyoruz” dedi.

TAŞDOĞAN:BÜYÜK GÜN

MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gurur ile idrak ettiklerini söyledi. Taşdoğan mesajında, “Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milleti’nin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir. Mazlum milletlere örnek olmuş ve şanlı tarihimizin en insani ve en ahlaklı kurtuluş mücadelesini vermiştir. Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını ve o dünden bugüne kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz”dedi.

ÇELENK:TEMELİ ÇOK SAĞLAM

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Başkanı Mehmet Çelenk, Cumhuriyetin 94. yılını Türkiye'nin dünyada çok daha güçlü ve saygın bir yer edinmesinin onurunu paylaşarak kutladıklarını söyledi. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Çelenk, "Ancak kendi içinde tek vücut olmuş, bölgesinde de güçlü bir ekonomiye sahip bir Türkiye'nin, tüm bölge ve dünya ülkelerine örnek olacağı, güven vereceği ve liderlik yapacağı unutulmamalıdır. Temeli çok sağlam bir iradeye dayanan Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyoruz” dedi.

ÖZAYGUT:NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Türkiye Gaziantep Dernekler Konfederasyon Genel Başkanı Hasan Özaygut, tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutladı. Özaygut, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! Ne mutlu Türküm diyene “dedi. Haber Merkezi