Herkesimin tek yürek olduğu 96'ncı yılda ev ve işyerlerinin bayraklarla donatılması çağrısı yapıldı. Bugün saat 13.00’te çelenk sunumu ile başlayacak olan kutlamalar yarın saat 24.00’da sona erecek.

ÇELENK KOYACAKLAR

Bugün saat 13'de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na çelenk konulmasıyla başlayacak olan tören ertesi gün de sürecek. Vali Davut Gül 29 Ekim'de makamda tebrikleri kabul edecek. Ayrıca 28 Ekim günü akşam saat 19 de Fener alayı düzenlenecek. Kutlama töreni ise 29 Ekim akşamı saat 19.30'da Shimall Otel'de yapılacak.ŞAHİN: YA İSTİKLAL, YA İZMİHLAL

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhuriyetin kuruluş destanını, “Ya İstiklal, Ya İzmihlal” felsefesi üzerine oturtan bir milletin tüm Dünya’ya, vatanı, bayrağı, namusu ve hürriyeti için her şeyi göze alabileceğini ispatladığını kaydetti.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, “Cumhuriyet tarihinin, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren bir dönemdir. Cumhuriyet, tüm imkansızlıklara karşı Gazi Mustafa Kemal liderliğinde yürütülen destansı bir mücadelenin eseridir.Cumhuriyetin kuruluş destanı, ‘Ya İstiklal, Ya İzmihlal’ felsefesi üzerine oturtan bir millet,tüm Dünya’ya; vatanı, bayrağı, namusu ve hürriyeti için her şeyi göze alabileceğini ispatlamıştır. Milletimiz, hürriyeti, ülkesi ve bayrağına asla gölge düşürmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde bırakmayacağını 96 yıl önce ilan etmiştir” ifadelerini kullandı.
Her safhası zorlu mücadelelerle dolu olan Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasıyla ilan edilen Cumhuriyet’in tam bağımsızlığın güvencesi olduğunu kaydeden Fatma Şahin, kadınıyla, erkeğiyle, tüyü bitmemiş yetimiyle tüm milletin tek yürek, tek bilek olarak yazdığı bu kurtuluş destanının altında büyük fedakarlıklar ve kahramanlıkların öyküsü yattığını kaydetti.

KİRAZOĞLU:DAİMA YAŞAYACAK

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, Cumhuriyetimizin ilanının 96. yıldönümünü kutladı. Kirazoğlu, ”Bin yıllık vatanımız Anadolu topraklarının her karışında kanı ve alın teri olan tüm ecdada, şehitlerimize, gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Terörle mücadelede, Barış Pınarı Harekatında ve 15 Temmuz'da hayatlarını kaybeden güvenlik güçlerimiz ile vatandaşlarımızın aziz hatıraları, milletimizin hafızasında ve devletimizin kimliğinde daima yaşayacaktır. Aziz Milletimizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha tebrik ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlık, huzur ve esenlik diliyorum” dedi.

UZER:GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Cumhuriyetin, Türk milletinin her türlü zorluğa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla bağımsızlığına kavuşabilmek için inanç ve kararlılıkla giriştiği milli mücadelenin ardından elde edilmiş büyük bir zaferin sonucu olduğunu belirten Milletvekili Uzer, “Cumhuriyetimizin ilanının 96. yıldönümünü sevinçle ve gururlar idrak ediyoruz. Milletimizin 96 senedir kıvançla taşıdığı en büyük zenginlik olan cumhuriyetimizi yükselterek, gururla geleceğe taşıyacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.” dedi.

MEHMET ÇIKMAZ: EN BÜYÜK HEDEFİMİZ

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, " Zorlu bir mücadele sonucu kurulan Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırmak en büyük hedefimizdir” dedi.

KİLECİ:BÜYÜK COŞKU İLE KUTLAYACAĞIZ

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, mesajında, laik ve demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96. yılını büyük bir coşku ile kutladıklarını ifade etti.

GTB BAŞKANLARINDAN KUTLAMA

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 96. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
GTB Başkanları kutlama mesajında, Cumhuriyet’in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahraman ecdadımız tarafından yedi düvele karşı yürütülen destansı bir mücadelenin eseri olduğunu ifade etti.
96 yıl önce azim, cesaret ve kararlılıkla yakılan kurtuluş meşalesinin ebediyen sönmeyeceğini kaydeden GTB Başkanları, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümünü ilk günkü gurur ve heyecanla kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde tüm dünyaya karşı bağımsızlık mücadelesi veren şanlı ecdadımızın bizlere bıraktığı en büyük miras olan Cumhuriyet ebediyen payidar kalacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yad ediyor, 96 yıllık şanlı Cumhuriyet tarihimiz boyunca vatan savunmasında canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandılar.

AHMET KAPLAN: DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Ahmet Kaplan, "Tarihin her döneminde hür yaşayan milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96 yıl dönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Bu vesile ile Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadarki süreçte vatan için gözünü kırpmadan hayatın veren tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, mekanları cennet olsun diyoruz. "

SALAHATTİN KAPLAN: HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞA HAZIRIZ

Türkiye İhracatçılar Meclisi Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, halkın Cumhuriyet Bayramını kutladı.ŞİMŞEK: CUMHURİYET SONSUZA KADAR YAŞAYACAK

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, milletimizin hür ve bağımsız yaşama azminin göstergesi olan Cumhuriyetin ilelebet yaşayacağını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96. yıldönümünü coşkuyla kutladıklarını belirten OSB Başkanı Cengiz Şimşek, en büyük amaçlarının, Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıran ülkemizi dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri haline getirmek olduğunu bildirdi.ALTUNKAYA: BİRLİK BERABERLİĞİMİZİN GÜVENCESİ

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlarve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya “Birinci Dünya Savaşı sonrası işgal kuvvetlerine karşı büyük bir kahramanlık örneği gösteren milletimizin mücadelesinin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yıldönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletimizin bayramını kutluyoruz" diye konuştu.

ÇELİKTÜRK: BAYRAKLARLA DONATILIM

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Milletimizin şanlı ve onurlu mücadelesinin ürünü olan Cumhuriyetimizin kuruluşun yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz" dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. yıldönümünü büyük bir coşku, gurur ve heyecanla kutladıklarını ifade eden Çeliktürk, tüm vatandaşların bayram dolayısıyla ev ve işyerlerini bayraklarla donatmalarını istedi.

DAĞLI: GURURLA KUTLUYORUZ

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, “Bu yıl 96’ıncı yıldönümünü kutlayacağımız Cumhuriyetimizin ilanının nicelerini, birlik ve beraberlik içinde, gurur ve mutlulukla tek yürek olarak kutlamak en büyük temennimizdir” dedi. Cumhuriyet’in ilanının 96’ıncı yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Prof. Dr. Dağlı, 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet’in, Büyük Atatürk’ün önderliğinde yazılan destan olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Dağlı, “Baskılara ve esarete boyun eğmeden elde edilen kazanımları, bugünlerimize miras bırakmıştır. Bu mirası aynı kararlılık ve sahiplenmek, korumak ve yaşatmak, gençlerin sorumluluğundadır” dedi.

YILDIRIM: ONURLUYUZ

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, “Cumhuriyetimizin ilanının 96’uncı yılını, milletçe tek yürek olarak kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Dr. Yıldırım, “Bağımsızlığımızın en büyük teminatı olan Cumhuriyetimizin devamlılığı için, milli birlik ve beraberlik içinde yaşamak, ay yıldızlı bayrağımızın sonsuza dek vatan toprağımız üzerinde dalgalanmasını sağlamak en büyük görevimizdir” ifadelerini kullandı.

ÖZYURT: EN GÜZEL MESAJ

Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Cumhuriyetin kuruluşunun 96.yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasında ve korunmasında binlerce şehidin ve gazinin kanı olduğunu ifade eden Özyurt, “Bizler de iş dünyası olarak yükselen Cumhuriyetimizi, Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için ilk günkü heyecan ve azimle çalışıyoruz" dedi. Haber MerkeziCÖMERT: Suni meselelerle ülkemizin zamanı çalınmaktadırDemokrat Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Ökkeş Erdal CÖMERT , Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı yazılı mesajda cumhuriyetin hürriyetlerin teminatı olduğuna değindi ve şunları söyledi:“Ne acı ki, bugünün Türkiyesi, şahsi emellerini önceleyen, ülkenin kaderini siyasal kaderlerine endeksleyen ve bunu yaparken cumhuriyetin değer ve ilkeleri ile kavga eden bir anlayış neticesinde üretemez hale gelmiş, ülkenin 96 yılda ürettiği değerler yağma edilmiştir. Olağanüstü şartlarda olağanüstü bir başarı gösteren Türk Milleti, bugün büyümeyi, gelişmeyi, ilerlemeyi tartışamaz hale gelmiştir. Suni meselelerle ülkemizin zamanı çalınmaktadır. Yapılması gereken; 96 yıl önceki gündemi esas alıp ülkemizin toplumsal, siyasal ve ekonomik mahiyette gelişmesinin önünü açacak, kurucu iradenin ilkeleri doğrultusunda büyümeyi yakalayacak bir tartışma ve çalışma zemininin temin edilmesidir. Emin olunuz ki; cumhuriyetle kavga etmek bugüne dek kimseye kazandırmamıştır.ARİF KURT: DEĞERLER ETRAFINDA BÜTÜNLEŞİLMELİGaziantep Basın Cemiyeti (GBC) Başkanı Arif Kurt, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Cumhuriyetin her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının eseri olduğunu belirten GBC Başkanı Kurt, “Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmak ve bu değerleri kazanmak için verilen amansız mücadeleyi iyi öğrenmek ve gelecek nesillere de taşımak hepimizin en temel görevidir. Cumhuriyet Bayramı coşkusu da bu değerler etrafında bütünleşerek yaşanmalı ve yaşatılmalıdır” dedi.