15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Vali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Tuğgeneral Ali Ekiyor 'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başlayan kutlamalar, Vali Ali Yerlikaya'nın tebrikleri kabulü ve Divan Hotel Selçuklu Salonu'nda verilen Cumhuriyet Resepsiyonuyla devam etti.

İLK TÖREN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI'NDA YAPILDI

Cumhuriyetin 94'üncü yıl dönemi nedeniyle düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, askeri erkan, gaziler öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Vali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Tuğgeneral Ali Ekiyor meydanda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Vali Ali Yerlikaya, Cumhuriyetimizin 94. Yıldönümü nedeniyle makamında tebrikleri kabul etti.

RESEPSİYON VERİLDİ

Cumhuriyetimizin 94. Yıldönümü nedeniyle Vali Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya tarafından Divan Otel'de Cumhuriyet Resepsiyonu verildi. Kutlamalar kapsamında, Lise 2. Sınıf Okul Birincilerine Çanakkale Milli Bilinç Tarih ve Kültür Gezisi Programı, Öğrencilere Kendirli Gazi Kültür Merkezi, 15 Temmuz Demokrasi Müzesi ve Atatürk Anı Müzesi Gezisi, Bilim Şenliği, Anaokul ve İlkokul Öğrencileri Arası “Cumhuriyetimiz” Konulu Resim Yarışması, Anaokul ve İlkokul Öğrencileri Arası “Cumhuriyetimiz” Konulu Resim Sergisi, Liseli Öğrencileri Arası “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet ” Konulu Kompozisyon Yarışması, Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Korosu Türk Halk Müziği Konseri, Şehitkâmil Belediyesi Başkanlığı Etkinlikleri, Mine Geçili Konseri de yer aldı.

İLÇELERDE CUMHURİYET COŞKUSU

Nurdağı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı çelenk sunma töreni ile başladı. Törene İlçe Kaymakamı Lokman Düzgün, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, İlçe protokol üyeleri,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Şehitler için yapılan saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ardından çelenk sunma töreni sona erdi. Araban ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıl dönümü etkinlikleri Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

KATILIM YOĞUNDU

Araban ilçesi Hükumet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Araban Kaymakamı Emin Bağlı, Araban Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çobanoğlu Araban Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emre Yüce, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamail Murat Kasney, Cumhuriyet Halk Partisi Araban İlçe Başkanı Mustafa Kayacı, daire amirleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Tören, Araban Kaymakamı Emin Bağlı ve Araban Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çobaoğlu’nun Atatürk Anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

HABER MERKEZİ