23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Törenlerde konaklama merkezlerinde barınan Suriyeli çocuklarla, Gürcistan ve Moldova’dan gelen çocuklar gösteri yaptı.

Yoğun ilginin olduğu etkinlik Kamil Ocak Spor Salonu’nda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan etkinlik, şiirlerle devam ederken, resim yarışmalarından birinci olanlara da ödülleri verildi. Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği halkoyunları gösterisiyle devam eden etkinlik, Suriyeli öğrencilerin ve Moldova’dan getirilen özel ekibin gösterisi ile sürdü.

GELECEĞİN GARANTİSİ ÇOCUKLAR

Açış konuşması yapan Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Anadolu insanının fedakarlıklarıyla, azmiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet var olabilmesinin garantisinin çocuklar olduğunu söyledi. Yanmaz, ‘Çocuklarımızın okuyan, araştıran, sorgulayan yenilikçi, milli ve manevi değerlerine bağlı, hoşgörülülüğün öz güveni ve öz kaygısı yüksek bireyler olarak yetiştirildiğini gördükçe coşkumuz ve geleceğe olan inancımız artmaktadır. İl, ilçe, okul yöneticileri, öğretmenlerinin ve diğer çalışanlarının bu görevlerdeki varlık nedeni sizlersiniz. Bizler sizlerin ve dolayısıyla da ülkenin geleceği için varız’ dedi.

KATILIM YOĞUNDU

23 Nisan etkinliklerinde, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ve çok sayıda katılımcı yer aldı. İHA