DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü ve Genel İş 1 Nolu Şube Başkanı Süleyman Göçmen, yeni seçilecek belediye başkanlarından taleplerini sıraladılar. Trafik sorununa çözüm isteyen Gücüdü ve Göçmen, yeni başkanlardan taşeronlaşmaya son vermelerini ve işçilere karşı cömert olmalarını istedi.

İŞTEN ATILMA KORKUSU SON BULMALI

DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, belediye başkanlarından taşeronlaşmaya son vermelerini isteyerek, "İnsanları taşeronun iki dudağı arasında çalıştırıp onları açlığa ve sefalete mahkum etmemeleri gerekir. Taşeronda çalışan insanlar belediye bünyesine alınmalı, sosyal ve sendikal hakları verilmeli. Asgari ücretle çalışan bu insanlar sendikalı ve toplu sözleşmeli bir hakka sahip olup geleceğe güvenle bakabilmeli ve işten atılma korkusu yaşamamalı" dedi.

İMKANLARDAN FAKİR HALK DA FAYDALANMALI

Belediyelerin 1989'dan bu yana çok büyük imkanlara sahip olduğunu, bu imkanların rantçılara, taşerolara, müteahhitlere değil, çalışanlara, emekçilere ve muhtaç halka verilmesi gerektiğini söyleyen Güdücü, "Bugün belediyelerde çalışanların yüze 80'i taşeron. İzmir, Mersin belediyeleri gibi taşeronlaşmanın olmadığı belediyer istiyoruz" dedi.

TAŞERON SORUNU ÇÖZÜLMELİ

'30 Mart'ta sadece belediye başkanlarımızı değil, patronlarımızıda seçiyoruz diyen Göçmen, "Biz cömert başkanlar istiyoruz. Seçim dönemi mavi boncuk dağıtıp seçildiğinde unutan başkanlar istemiyoruz. İşçiyi, memuru ekonomik olarak rahatlatacak, demokratik haklarını gözetleyecek başkanlar istiyoruz. İşçi üzerinden siyaset yapılmamasını, taşeron çalışan işçilerin sorunlarının çözülmesini talep ediyoruz. Yazık değil mi 10 yıldır taşeron olarak asgari ücretle çalışıyorlar" diye konuştu.

SURİYELİ SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Süleyman Göçmen, belediyelerden Suriyelilerle ilgili sıkıntılara da çözüm bulmalarını isteyerek, "Suriyeliler belli bir bölgede kontrol altında tutulmalı. Çünkü belli suçlar artmaya başladı. Cadde ve sokaklarda alabildiğine Suriyeli artmaya başladı. Hırsızlık, fuhuş,kavga olaylarına karışan Suriyeliler olduğunu görüyoruz, duyuyoruz şahit oluyoruz" dedi.

Meral KINACILAR