Çocuk kitapları yazarı Miyase Sertbarut, Özel Sanko İlkokul ve Ortaokul öğrencileri ile söyleşi yaptı. Özel Sanko Okulları Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide, yazar Sertbarut okumak ve yazmanın birbirine benzeyen ve birbirini tamamlayan iki eylem olduğunu söyledi.

Kurguladığı kahramanların duygularını hissederek yazdığını ifade eden Sertbarut, ‘’Yazarken hayallerim gerçekleşiyormuş gibi hissediyorum. Bazen zamanı geriye alarak değiştiremeyeceğim şeyleri farklı kurgu ve sonlarla yazarak değiştirebiliyorum. Aslında edebiyatın bir sinema filmi izlemek gibi eğlendirici yanı olmalı bir ders vermekten daha çok okuma sevgisi aşılaması ve süreç boyunca başka bir dünyaya götürmesi gerekiyor” diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN ÖZGÜRLÜK

Korku kitabı yazmak gibi farklı türlerde de kendini sınamak istediğini belirten yazar, önemli olanın yazarken özgür olmak olduğunu vurguladı. Kitapların her şeyden önce bir arkadaş, sırdaş olarak görülmesinin okumaya duyulan ilgiyi artıracağını anlatann Sertbarut, şöyle dedi: ‘’Kitaplarımda bazen sokak dili ve ağzı kullanırım. Karakterler günlük hayatta nasıl konuşuyorlarsa öyle konuştururum. Yapay bir dil kullanmıyorum. Bir dil sokak diliyle zengindir. Önemli olan nerede hangi ortamda kullanılacağını bilmektir.”

HABER MERKEZİ - BÜLTEN