Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, evlat acısından daha büyük acı olmadığını söyleyerek, “Tek vücut olarak sorumluluk alma zamanıdır, bu konu hepimiz için artık tarihsel bir sorumluluktur. Biz anne babalar olarak çocuklarımızın dünyasına biraz daha yakından bakmak, verdikleri sinyalleri zamanında fark etmek zorundayız” dedi.
Kahramanmaraş’ta acılı ailelerin yanında olduğunu ve yaşanan acının tarifi bulunmadığını belirten Şahin, “Yaşadığımız acı, bir gerçeği bize bir kez daha gösterdi. Evet, yaşanan elim olay acı sonuçları itibariyla bir asayiş sorunu ama sadece bundan ibaret değil. Buraya gelene kadar geçen süreç çok daha derin, çok daha katmanlı ve maalesef çağımızın en büyük meselelerinden biri. Devletimiz elbette gereken adımları atıyor ama hepimizin kabul etmesi gereken bir şey var; meselenin başladığı ve ilk müdahale edilmesi gereken yer aslında çok yakınımızda, evlerimizde” dedi.
VERİLEN SİNYALLER ALINMALI
Şahin sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Şöyle ki, bu acıyı ülkemize yaşatan çocuğun WhatsApp profil fotoğrafının, Amerika’da okul katliamı yapmış bir katilin fotoğrafı olması bile, aslında tek başına çok şey anlatan, açık bir işaret değil mi? Biz anne babalar olarak çocuklarımızın dünyasına biraz daha yakından bakmak, verdikleri sinyalleri zamanında fark etmek zorundayız. Ne acı ki, dün bu menfur hadise yaşanırken, Meclis’te de çocukların sosyal medya, dijital oyun kullanımına ilişkin yasal düzenlemenin tartışıldığını öğrendik ve 15 yaşını doldurmamış çocuklara yönelik sınırlamaları da içeren bu düzenleme için “dokunmadığınız bir çocukların interneti, oyunu kalmıştı”, “bu yaptığınız baskı rejiminin yansımasıdır” gibi ifadelerin kullanıldığını duymak bizi ayrıca derinden üzdü”
BU ÖNEMLİ BİR MESELE
“Oysa bu konu, çözüm adresi olarak siyasetin alanında olsa da, özü itibariyle çocuklarımızın güvenliği ve geleceği meselesidir. Bu yüzden Meclis’teki bu düzenlemenin tüm partilerin ortak iradesiyle, 600 milletvekilinin oyuyla çıkması çok önemli. Böyle olursa toplumda gerçek bir karşılık bulur, kararlılıkla ve çok daha hızlı biçimde uygulanabilir. Evlat acısından daha büyük bir acı yoktur, bir daha yaşanmaması için ülkece, tek vücut olarak sorumluluk alma zamanıdır, bu konu hepimiz için artık tarihsel bir sorumluluktur”





