Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantepli ailelere, Aile Koçu Metin Çınaroğlu’nun anlatımlarıyla, “Etkili Anne Baba” semineri düzenlendi. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen seminere velilerin ilgisi yoğun olurken, Aile Terapisti Metin Çınaroğlu velilere yönelik konuşmasında, çocuklara yaklaşım ve olası çatışmaların nasıl önlenebileceği üzerine konuştu.

Çınaroğlu, anne babaların çocuklarıyla olan iletişimlerini geliştirebilmek ve çocuklarına duygusal ve sosyal zekânın (özgüven) tohumlarını atabilmenin stratejilerini vermeye çalıştı. 2 saatlik eğlenceli seminer esnasında anne babalar kendi Psikolojik profillerinin de farkına varma fırsatı bulurken, seminerin sonunda anne ve babalar kendi kendilerine nasıl günlük terapi uygulayacaklarının tekniğini de öğrenme fırsatı buldular.

GÜZEL BİR SEMİNER

Seminerin olumlu geçtiğini dile getiren aileler, “Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan bu tür etkinliklerin olması bizleri gururlandırıyor. Bunun için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Bugün ki seminerde birçok şey öğrendik. Çocuklarımıza nasıl davranacağımız konusunda, ileride çocuklarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için şimdiden neler yapmamız gerektiği konusunda bildiler aldık. Seminerde çocuklarımız üzerinde yaptığımız hataları anladık. Yaptığımız hatalar neticesinde çocuklarımıza ne tür zararlar verdiğimizi öğrendik. Bu açıdan seminerin çok olumlu geçtiğini düşünüyorum. Bu seminerde güzel anlatımlarından ve bizleri bilgilendiren Aile Koçu Metin Çınaroğlu’na da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ