Kara, “Çocuklarımız için güvenli ortamlar oluşturuluncaya kadar, çocuklarımızın korunması için konulmuş yasal çerçeve yeniden düzenleninceye kadar, çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. CHP Kadın Kolları, son zamanlarda artış gösteren çocuk istismarına ‘dur’ demek için 81 ilde eş zamanlı olarak “Çocuk İstismarını Kadınlar durduracak” konulu basın açıklaması düzenlendi.

HER GÜN ‘ÇOCUK İSTİSMARI’ HABERİ İLE UYANIYORUZ

CHP Gaziantep İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Kara, basın açıklamasında şunları aktardı: “ Çocukların, güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak hükümetin öncelikli sorumluluğuyken, her gün yeni bir çocuk istismarı haberi ile uyanıyoruz. Başkanı bugün Çıkmış "çocuk istismarı için en ağır cezaları getireceğiz, bu toplumsal bir dinamittir" diyor. Ne yazık ki bu sözler, iktidarı, her zamanki gibi "söylediği başka, yaptığı başka" olmaktan öteye geçiremiyor. Küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmek, bilimsel eğitimden uzak Sübyan Mektepleri ile mevcut iktidar, "Çocuk istismar!" mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmiştir. “Çocuk istismar!" ile mücadele konusunda iktidarın samimiyetini ölçmenin iki kriteri var. Birincisi; cezaları arttırmak, ikincisi ise; istismara zemin yaratan sebepleri ortadan kaldırmaktır.”

SUSMAK VE SESSİZ KALMAK, SUÇA ORTAKLIKTIR

“İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yok istismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır” diyen Kara, “Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız. Kirli zihniyetlerin sessiz sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı. Çocuklara koruyucu bir ortam sağlayabilmek adına derhal taleplerinin dikkate alınmasını isteyen Kara, “çocuklarımız için endişe duyuyoruz. Bu taleplerin yasal takipçisi olacağız” diyerek taleplerini sıraladı.

BİZ KADINLAR, MÜCADELE EDECEĞİZ

Çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, mahkemelerin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğine işaret eden Kara, Yurt ve kurs hizmetleri denetimsiz vakıfların elinden alınmalısı gerektiğine değinerek şunları kaydetti:“Tüm yurtlar ve özel eğitim kurumları düzenli olarak sıkı denetim ve kontrollere tabi tutulmalıdır. Hepimizin gözlemlediği gibi şuanda bu hizmetler başı bozuk bir şekilde devam etmektedir. Bu durum çocuk istismarının önünü açmaktadır. "6 yaşında çocukla evlenilebilir" gibi çocuk istismarını övenlere, teşvik edenlere, küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezaların getirilmesini talep ediyoruz. Hükümeti acil olarak bu tedbirleri almaya çağırıyoruz. Bilinmelidir ki biz kadınlar, çocuklarımız için güvenli ortamlar oluşturuluncaya kadar, çocuklarımızın korunması için konulmuş yasal çerçeve yeniden düzenleninceye kadar, çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz." AYŞEGÜL BAĞCI