
Çocuk gelinlerin sesi oldular
Gaziantep'te, aralarında öğrenci, öğretmen, ev hanımı ve gazetecilerin de yer aldığı 11 kişilik "Sessiz Çığlık Tiyatro Topluluğu", "çocuk gelinler"in ve şiddet gören kadınların sesini duyurmaya çalışıyor.
Dedesi yaşındaki biriyle mal karşılığı evlendirildikten sonra bu kişi tarafından öldürülen "çocuk gelin"in hikayesinin anlatıldığı oyunun, Gaziantep merkez ve ilçeleri başta olmak üzere Güneydoğu'da sahnelenmesi planlanıyor.
Topluluğun kurucusu Mezine Sırakaya, Türkiye'de "çocuk gelin" oranının yüksek olduğu belirterek, "Çocuk gelinleri nasıl engelleriz, aileleri nasıl engelleriz bunun düşüncesi içerisine girdik. Hayatın içerisinden bir oyun, yaşanan bir dram, hayatımızın bir gerçeği. Çocukların gelin olmaması adına bu oyunu önemsiyorum." diye konuştu.
KIZ ÇOCUKLARININ BİR MESLEĞİ OLMALI
Oyunda "çocuk gelini" canlandıran Seda Ceylan, "Rolü oynarken çok kötü oluyorum, ağlıyorum, adeta o duyguyu tadıyorum. Kız çocuklarının mutlaka bir mesleği olmalı, kendi ayaklarının üzerinde durmalı." diye konuştu.
Oyunun yönetmeni Serra Yazaroğlu da konservatuvar öğrencisi olduğunu, böyle bir projenin içerisinde yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
BENDE KÜÇÜK YAŞTA EVLENDİM
Oyunun yazarı Fatma Şener Benlier de "Ben de küçük yaşta evlendim ve bunun acısını her zaman yüreğimde hissettim. Bu nedenle böyle bir projenin içerisinde yer almaktan mutluluk duyuyorum." şeklinde konuştu. (AA)
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.