1998 yılında Adana-Ankara seferini yapan Gaziantep uçağını oyuncak ayı ile kaçırmaktan sabıkalı hava korsanı Mehmet D. (44), bu olayda kullandığı oyuncağın sahibi olan 17 yaşındaki kızına cinsel istismardan tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, uzun süredir işsiz olduğu öğrenilen Mehmet D., 19 Mayıs günü 100. Yıl Polis Merkezi'ne giderek, 17 yaşındaki kızı B.D.'nin kayıp olduğunu bildirdi. Çocuk Şubesi ve Asayiş Şubesi ekipleri, kayıp başvurusundan bir gün sonra genç kızı Namık Kemal Mahallesi'nde T.E'ye
(45) ait evde buldu. Polis tarafından kurtarılan B.D.'nin evde zorla tutulduğunu, barda konsomatris olarak çalışmaya ve fuhşa zorlandığını iddia etmesi üzerine ev sahibi kadın ile birlikte M.T. (27), İ.A. (57), M.E. (27), O.B. (31), K.T. (29) ve B.B. (34) yakalandı. Çocuk Şube'de ifadesi alınan B.D'nin, Babam benimle ilişkiye girdi. Kurtulmak için evden kaçtım. Sığındığım T.E. de beni satmaya çalıştı sözleri üzerine babası Mehmet D. de gözaltına alındı.
Haklarındaki tahkikatın tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan baba Mehmet D. ile O.B. ve M.T. tutuklanırken, diğer 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Suçlamaları kabul etmediği öğrenilen Mehmet D., 2005 yılındaki bir cinayet davasında da delil yetersizliğinden beraat etmişti.