Gaziantep'te yalnız yaşayan genç bir kadının evinde ölü bulunmasının ardından polisin yaptığı araştırmalar sonucunda, cinayeti telefon kayıtları ortaya çıkardı.

Olay, 29 Ocak tarihinde Osmangazi Mahallesi 157. Sokak'ta bulunan bir apartmanda meydana gelmiş ve 3 yıl önce eşinde boşanan, yalnız yaşadığı öğrenilen Rahşan Ç. (34) evinde ölü olarak bulunmuştu. Öldüğü gün öğle saatlerinde arkadaşlarıyla görüştükten sonra evine giden ve akşam saatlerinde telefonlara yanıt vermeyen Rahşan Ç.’nin durumundan endişelenen arkadaşları, eve giderek kapıyı açmış ve genç kadını ölü olarak bulmuştu. Olaya şüpheli yaklaşan cinayet bürosu ekipleri, genç kadının ölümüyle ilgili detaylı bir araştırma yaptı.

ASTIM HASTASIYMIŞ

Genç kadının telefon kayıtlarına ulaşan polis yapılan görüşmeleri incelemeye aldı. Görüşme kayıtlarını inceleyen polis A.K.’nin genç kadınla akşam saatlerinde bir süre konuştuğunu tespit etti. Kısa sürede A.K.’ye ulaşan polis şahsın ifadesine başvurmak için emniyet müdürlüğüne çağırdı. Rahşan Ç. ile görüştüğünü doğruladığı ileri sürülen A.K.’nin evde kısa süreli bir tartışmanın da yaşandığını söylediği ileri sürüldü. Tartışma sırasında iddiaya göre A.K.’nin Rahşan Ç.’nin boğazını sıktığı ve daha sonra evden ayrıldığı öğrenildi. Boğazı sıkılan Rahşan Ç.’nin astım hastası olduğu için nefes darlığı çekerek hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Bunun üzerine A.K. ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA