Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yatırım programına alındı. Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, “Bölge ihracatçılarının Akdeniz’e kısa sürede ulaşmasını sağlayacak ve bizim için ‘Çılgın Proje’ olan projenin yatırım programına alınmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Projenin kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE

GSO’nun öncülüğünde yürütülen ve bölge için “Çılgın Proje” olarak tanımlanan Hassa – Dörtyol Tünel Projesi’nin, bölgenin geleceği için çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Proje kapsamında birbiriyle bağlantılı 4 tünel bulunduğunu ve otoyol bağlantılarının tamamlanmasıyla İskenderun Limanı’na ulaşımın Şahinbey – Polateli Organize Sanayi Bölgesi’nden 80, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nden 110 kilometreye düşeceğini kaydeden Konukoğlu, “Yeni bir sanayi ve ticaret aksı oluşturacak tünel projesi, bölge illerinin ihracatını bu kanal üzerinden İskenderun Limanı’na, oradan dünyaya ulaştırılmasını sağlayacak"' dedi.

KAPASİTE ARTACAK

Konukoğlu, "Bu ise elde edilecek zaman ve maliyet tasarrufuna bağlı olarak rekabet gücünün artması anlamında büyük önem taşıyor. Hassa ilçesinin ekonomik gelişimini de sağlayacak olan proje sadece Gaziantep’in değil Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin denize ulaşımını kısaltarak, bölgeyi denizle kucaklaştıracak ve ihracat kapasitesini artıracak.”

TEŞEKKÜR ETTİ

GSO’nun vizyon projelerinden olan ve göreve geldiğinde öncelikli olarak gerçekleştirmek amacıyla çalışma yürüttükleri projeyi, proje alanındaki illerin de sahiplenmesi ile yatırım aşamasına getirdiklerini vurgulayan Konukoğlu, “Bu projenin hayalden yatırım programına alınmasına büyük destekleri olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek, Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül, Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan, Bakanlar Kurulumuza; emeği geçen Gaziantep Milletvekillerimize, Gaziantep Valimiz Sayın Ali Yerlikaya’ya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’e ve diğer tüm destekçilerimize sanayicilerimiz adına teşekkür eder saygılarımı sunarım. Bölgemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” diye konuştu. BÜLTEN