Şahinbey Belediyesi, çılgın projesi olan 1 Milyon 700 bin metrekare Türkiye’nin en büyük parkı olma özelliğini taşıyan Yeşilvadi Parkı’nı hizmete açmak için gün sayıyor.

Yeşilvadi Parkı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey ilçemiz 817 bin 258 kişilik nüfusu ile Türkiye’nin üçüncü büyük ilçesi konumundadır. Göreve geldiğimizde yeşile hasret ilçemizde son beş yılda 392 adet park yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Bununla birlikte özellikle çarpık kentleşmenin baş gösterdiği bölgede bunun devam etmemesi için çok önemli olan Yeşilvadi projemizi hayata geçirdik. Bu bölgeye kayan çarpık bir kentleşme var. Biz bunu önlemek adına 7 milyon metre kare alanın yeni bir planlamasını yaptık" dedi.

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNE ÇIKTI

"Yeşilvadi Parkımızda Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak burada kişi başına 12 metre kare yeşil alan planladık" diyen Tahmazoğlu, "Şunu gördük ki küçük parklar yaptığımız zaman birçok aktiviteyi içine koyamıyoruz. Bu nedenle biz burada bir şehir parkı olmasını istedik ve 1 milyon 700 bin metrekare alana Türkiye’nin en büyük parkını şuanda inşa ediyoruz. Buraya park derken akıllara sadece ağaçların dikildiği ve bankların konulduğu bir mekan olarak algılanmamalı. Bu parkımızda şuanda 40 bin adet nitelikli ağacı toprakla buluşturduk. Parkımızın içinde 86 bin 500 metre kare gölet alanımız var. Burada sosyal aktivitelerin yapılması için 8 bin kişilik bir mekan, yürüyüş ve bisiklet yolu, basketbol, tenis ve halı sahası, kapalı yüzme havuzları gibi birçok sportif aktivite bu parkın içinde bulunuyor. Tabi parkın içinde çocuklar için tematik parkı, çeşitli oyun grupları da var. Ayrıca burada piknik alanı da bulunuyor. Kır düğünlerinin yapılabileceği meydanlar oluşturduk. Kafeler, çay bahçeleri, restoranlar, mescitler, camisiyle buraya baktığınızda insanlarımızın bütün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikli bir mekan olacak. Parkımızın sadece üst yapı maliyeti 120 milyon TL’dir. Arsa bedeli ile bu rakam 500 milyon TL’yi bulmaktadır. Bir aksilik olmazsa Yeşilvadi parkımızı 23 Nisan’da halkımızın hizmetine sunacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ