Florida Gulf Coast Üniversitesi’nin yaptığı bir çalışmaya göre, yüksek IQ’ya sahip insanlar diğer insanlara kıyasla daha uzun süre tembellik yapıyor. Zeki insanların düşünmeye, aktif insanların ise fiziksel aktivitelere daha çok zaman ayırdığı belirtiliyor. Bunun sebebinin de daha az düşünme isteğiyle yakından ilişkili olduğunun altı çiziliyor.

1000 KİŞİNİN BİLİŞSEL YETENEKLERİ İNCELENDİ

Indepenent gazetesinde yer alan haberde yer alan çikolatanın faydaları, 1970lerde psikolog Merrill Elias'ın yaptığı araştırmaya dayandırılıyor. Psikolog Elias, bundan yaklaşık 40 yıl önce, insanların kan basıncıyla beyin performansı arasındaki ilişkiyi anlayabilmek için New York'ta 1000'den fazla kişinin bilişsel yeteneklerini incelemişti.

HAFTADA EN AZ BİR KEZ ÇİKOLATA YİYİN

Yıllar boyu süren araştırmaları kardiovasküler risk faktörlerine genişletti. Araştırmanın sonlarına doğru da katılımcılara beslenme şekillerine ilişkin sorular sormaya başladılar. Elias araştırma sonuçlarına ilişkin "Haftada en az bir defa çikolata yiyen insanların bilişsel olarak daha iyi bir performans sergileme eğiliminde olduklarını gördük" dedi.