Her geçen yıl çığ gibi büyüyen bu kalabalık ve coşku, Atatürk'ün ölümsüzlüğünün belgesi niteliğine bürünüyor.. Sadece şehrimizde değil, Türkiye'nin dört bir yanından Anıtkabir'e koşan yüzbinlerin bir çoğu aşırı kalabalıktan Ata'sıyla selamlaşamadı. Saat 9'u 5 geçe sirenler çaldığında insanlar saygı duruşunda bulunurken, araç kullananlar ise durarak Atasına selama durdu. Bu arada uçaklarda bile aynı saatte pilotların anonsu ile yolcular ayağa kalkarak selam durdu.

ŞEHRİMİZDE DE COŞKUYLA KUTLANDI
Şehrimizdeki ilk tören 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlendi. Anma törenine, Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekii Derya Bakbak, Müslüm Yüksel, CHP Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya, İrfan Kaplan, İyi Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Filiz, 5.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şefik Atak, illçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, askeri ve sivil erkân, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

HAYAT DURDU

Valilik, Tugay Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başlayan anma programında saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler çalmaya başladı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sonrasında okunan İstiklal Marşımız eşliğinde bayraklar yarıya indirildi. Saat 09.05'te çalan sirenlerle birlikte hayat adeta durdu. Seyir halindeki araçlar siren sesiyle birlikte yolun ortasında dururken, sürücüleri araçlardan indi. Yaya vatandaşlar da siren sesiyle birlikte saygı duruşuna geçti. Anma törenin sonunda, yürüşüş yapan askerlerin gösterisi yoğun ilgi gördü.

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ

Daha sonra Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezinde Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi ve Şahinbey Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı yoğun katılıma sahne oldu. Programa Vali Gül, Tugay Komutanı Atak, Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, il protokolünün temsilcileri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar ve Şahinbey Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Atatürk Oratoryosu ile Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan konser ile son buldu. Haber Merkezi

İLÇELERDE DE ANILDI
İslahiye, Nurdağı ve Nizip ilçelerinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.İslahiye Demokrasi Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önündeki anma töreni, İslahiye Kaymakamlığı,106. Topçu Alay Komutanlığı ve İslahiye Belediye Başkanlığına ait çelenklerin anıta sunulmasıyla başladı. Saat 09.05'te siren sesiyle birlikte saygı duruşunda bulunuldu.Belediye Kültür Merkezinde devam eden salon programında, okunan şiirlerin ardından İslahiye Fen Lisesi Korosu, Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Törene, İslahiye Kaymakam Vekili Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Halil Toprak, Belediye Başkanı Kemal Vural, 106'ncı Topçu Alayı Komutanı Albay Ömer Şahin Selvi, Cumhuriyet Başsavcısı Melih Aladağ, öğretmenler, öğrenciler, siyasi partilerin ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

NURDAĞI’NDA ANMA TÖRENİ

Nurdağı ilçesindeki törense, Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.
Nurdağı Kaymakamlığı, Nurdağı Belediye Başkanlığına ait çelenkler, anıta sunuldu. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla törene katılanlarla çevredeki vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu. Kaymakamlık Konferans Salonundaki devam eden anma programına, Nurdağı Kaymakam Vekili Gaziantep Vali Yardımcısı Turgay Ergin, Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, öğretmenler, öğrenciler, siyasi partilerin ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

NİZİP’TE ORATORYO

Nizip ilçesi Kültür Parkı'ndaki törende, İlçe Kaymakamı Kemal Şahin ve Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, daha sonra anma programı Nizip Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda devam etti.Ali Alkan Ortaokulu tarafından hazırlanan programdaysa, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı, şiirler okunarak "Atatürk'ün Bir Hayali Vardı" adlı oratoryo izlendi.Programa ilçe protokolü, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

YAVUZELİ’NDE ATA’YI BÖYLE ANDILAR

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde ilköğretim okulu öğrencileri, Atatürk'ü ölümünün 80. yıl dönümünde hazırladıkları klip ile Ata'yı andı. Öğrenciler, klipte okul bahçesindeki çiçeklerden hazırladıkları çelengi Atatürk anıtına bıraktı.
Yavuzeli ilçesinde Tokaçlı İlköğretim okulu öğrencileri, hazırladıkları video klip ile Ata'yı ölümünün 80. yıl dönümünde andı. 27 öğrencinin katıldığı klipte öğrenciler okul bahçesinde yetişen çiçeklerden hazırladığı çelengi Atatürk anıtına götürüyor. Gruplar halinde ve el ele tutuşarak çelengin arkasında sıra oluşturan öğrenciler, Atatürk anıtı önünde ise çelengi bırakarak, saygı duruşunda bulunuyor. Klip haline getirilen görüntüler, paylaşıldığı sosyal medyada da büyük beğeni topladı. Öte yandan ilçe merkezinde de düzenlenen program ile Atatürk anıldı. Yavuzeli İmam Hatip Orta Okulu bahçesinde gerçekleşen törende Atatürk büstüne ilçe protokolü tarafından çelenk bırakıldı. Saat 09:05’de başlayan ve 2 dakika boyunca çalan siren eşliğinde saygı duruşu yapıldı. Okunan İstiklal Marşı ve bayrakların yarıya indirilmesinin ardından günün önemine anlatan konuşmalar yapılıp, şiirler okundu. Yavuzeli Kaymakamlığı Rumkale Kültür Merkezi Konferans salonunda devam eden programda öğrencilerin tiyatro, slayt film gösterileri ile oratoryo sergilendi.
İlçedeki programa Kaymakam Eyup Gürdal, Belediye Başkanı Vekili Ayvaz Çiftçi, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Alper Efetürk, İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı İsmail Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet İlbey, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İmam Ali Eryiğit, Ziraat Odası Başkanı Bekir Sakar, Daire Amirleri, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldıAA-İHA