İmzalanan protokol ile Şahinbey ilçesi çiftçilerine 3 bin 500 ton’a kadar yem desteği sağlanacak.

Protokol imzalanmasının ardından bir değerlendirmede bulunan Vali Ali Yerlikaya, “Şahinbey İlçemizde hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize yönelik verilen bu büyük destekten memnunuz. Bu önemli hizmetinden dolayı Tahmazoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

BAŞVURU YAPABİLECEKLER

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, “Protokol kapsamında çiftçilerimize toplamda 3.500 ton’a kadar büyükbaş ve küçükbaş hayvan yemi desteği vereceğiz. Her bir çiftçimiz küçükbaş hayvan için bin, büyükbaş için 2 bin Kg. destek başvurusu yapabilecektir. Başvurulan yem miktarının yüzde 50’sini çiftçimiz, yüzde 50’sini Belediyemiz karşılayacak. Bundan önce tohum ve gübre desteği yaptığımız gibi bundan sonra da çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu konularda desteklemelerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

KARAYILAN: DESTEK ÖNEMLİ

Gıda ve Tarım Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan ise “İlimizde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi konusunda yerel yönetimlerimizin desteği bizler için çok önemli. Yapılan desteklerin çiftçilerimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyor, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. HABER MERKEZİ