Serindağ, "Seçilecek il başkanı ve ekibi CHP'nin politikalarını halka anlatabilecek,partiyi iyi temsil edebilecek, Gaziantep'in sorunlarıyla ilgilenen, sorunları halkın gündemine getiren, hatta kent gündemini oluşturacak niteliklere sahip olması gerekiyor. Kim seçilirse seçilsin o il başkanı ve ekibinin bu şekilde davranması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

DELEGASYON EN İYİ KARARI VERECEKTİR

CHP İl Kongresi öncesi Gazetemize açıklama yapan Ali Serindağ, CHP delegasyonunun partinin durumunu bilen, her iki adayı tanıyan delegasyon olduğunu söyledi. Serindağ, "Ben kongrede yarışacak mevcut il Başkanı Hayri Sucu ve Ali Şimşek'e başarılar diliyorum. Ben delegasyonun en iyi kararı vereceğine inanıyorum. Bu kararı verirken elbette partinin geleceğini, partiye kimin ivme kazandırabileceğini, partiyi kimin bir adım ileriye götürebileceğini herhalde değerlendirirler, ona göre kararlarını verirler diye düşünüyorum. Her iki adaya da başarılar diliyorum. Ben kongremizin başarılı ve bir şölen havasında geçmesini diliyorum. Kim kazanırsa kazansın tüm CHP'liler el ele vermeliler. CHP önemli bir partidir. CHP delegasyonu da bunun bilincinde olmalıdır ve ben bunun bilincinde olduklarını da düşünüyorum" diye konuştu.

BU KONGRE ÇOK ÖNEMLİ

CHP'nin diğer partilerden farklı bir misyonu olduğunu anlatan Serindağ, "Cumhuriyeti kuran kadroların kurduğu bir partiyiz. Bizim diğer partilerin hepsinden daha fazla sorumluluğumuz var. Bizim delegasyonumuzun bunun bilincinde olarak oy kullanacaklarını düşünüyorum. CHP bir bunun için önemli, ikincisi şu anda herkesimden diyalog kurabilen tek parti CHP'dir. O nedenle CHP Türkiye için çok önemli. CHP'nin ülke sorunlarıyla ilgili görüşü, düşüncesi, vizyonu çok önemli. Çünkü biz tüm insanlarımızın huzur içerisinde ve birlikte yaşamalarını önceleyen bir partiyiz. Bizim delegasyonumuzun bunu da gözönünde bulunduracağını düşünüyorum ve bugüne kadar da öyle olmuştur. O nedenle bu kongre önemli bir kongre. CHP'yi kim ileriye taşıyabilecekse, CHP'yi kim daha iyi temsil edebilecekse, CHP'nin politikalarını kim halka daha çok yansıtabilecekse buna göre delegasyonumuzun oy kullanabileceklerini düşünüyorum" dedi.

KENTİN SORUNLARINA SAHİP ÇIKILMASI LAZIM

Kentin bir çok sorunu olduğunu, sandıktan bu sorunlara sahip çıkacak bir yönetimin çıkması için delegasyonun gereğini yapacağını dile getiren Serindağ şöyle konuştu:"Geçen yıllara göre Gaziantep'te düzelen bir sorun varmı? Tam tersine sorunlar giderek katmerleşiyor. Trafik sorunu giderek artıyor, çevre kirliliğiyle ilgili bir önlem mi alındı? Çevre kirliliği öncesine göre daha mı azalmış? İmar düzeni eskisine göre daha mı iyi, yeşil alan kalmış mı? Siz şehir içerisindeki yeşil alanı imara açıyorsunuz, bilmem kaç km dışarıda bir alanı yeşil alan olarak tesbit ediyorsunuz. İmar kanununun öngördüğü bu değildir. Siz ormanı yeşil alan olarak gösterirseniz o olmaz. Siz kentin içerisinde insanların nefes alabilecekleri, kentin akciğerleri diyebileceğimiz alanları yeşil alan olmaktan çıkarıyorsunuz, imara yapılaşmaya açıyorsunuz. Çevre kirliliğini azaltamayacak alanları yeşil alan olarak tesbit ediyorsunuz. Yarın birisi gelir o yeşil alanı bu sefer imara açar. Kentin sorunlarına sahip çıkılması lazım. Buna öncülük edecek bir örgüt lazım. Oda CHP olmalıdır. CHP tüm sorunlara neşter atan, sorunları dile getiren, tüm sorunları halkın gündemine taşıyan, kentin sorunlarıyla ilgilenen, kent gündemini takip eden, hatta kent gündemini oluşturan bir niteliğe bürünmesi lazım. Kim seçilirse seçilsin o arkadaşımız, o il başkanı ve ekibin bu şekilde davranması gerektiğini düşünüyorum." Meral KINACILAR