CHP TBMM Grubu, Cumhurbaşkanı adayını resmi olarak belirlemek üzere Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Türkiye Barolar Birliği Konukevi'nde basına kapalı olarak toplandı. 110 milletvekilinin katıldığı toplantıda, CHP'nin adayının Yalova MilletvekiliMuharrem İnce olmasına karar verildi.

Ahmet Taner Kışlalı Spor Kompleksi CHP'liler tarafından dolduruldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, kürsüdeki konuşmasında İnce'nin adını resmen ilan etti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"29 Ekim 1923'te cumhuriyeti kurduk. Bütün mazlumlara, ezilen halklara örnek olduk. 2018'deyiz, 21. yüzyıldayız. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye farklı bir döneme evirildi. Neden ittifak yapmak istiyorsunuz diyorlar. Sıfır baraj ittifakı istiyoruz, her partinin katıldığı sıfır baraj ittifakı. Seçme hakkının önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz. Sıfır baraj ittifakı olursa, her vatandaş gönlünde yatan partiye oy verebilecek. Demokrasiyi geliştirmek için ittifak yapmak istiyoruz. Siyasi partiler ülkenin çıkarları için bir araya gelmelidir. Ülkede kutuplaşmayı engellemek için ittifak istiyoruz. Bu ülkede huzur içinde yaşamak için ittifak istiyoruz. Buradan bu çağrıyı da tüm siyasi partilere yapıyoruz.

Güzel günler göreceğiz, güneşli günler. Motorları maviliklere süreceğiz, 25 Haziran'da Allah'ın izniyle bunu yapacağız. Seçim bildirgesi için toplantı yapacağız. Kopyacıdan siyaset adamı olmaz. İstedikleri kadar kopyalasınlar. Vicdani hür nesilleri kim yetiştirecek, öğretmen. Bu sorunları çözmek için bir öğretmen sorunları çözmek istiyor. Çaba sarf etmek istiyor. Muharrem İnce, eski bir öğretmen. Gel buraya Muharrem İnce."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını ilan etmesinin ardından Muharrem İnce kürsüye çıkarak şu açıklamalarda bulundu;

"24 Haziran'da cumhurbaşkanı olacağım. Herkesin cumhurbaşkanı olacağım. Tarafsız olacağım, rozetimi size emanet ediyorum. Hedefimiz 50+1 ile seçilmek."

HACI BAYRAM'DA CUMA NAMAZI

Cuma namazını Hacı Bayram Cami'de kılacak İnce ardından arkadaşlarıyla birlikte 1. TBMM Binası'na yürüyecek. İnce burada yapılacak açıklamayla, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını başlatacak.

MUHARREM İNCE KİMDİR?

CHP eski Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964 tarihinde Yalova ilinin Elmalık köyünde doğdu. Muharrem İnce'nin annesinin adı Zekiye, babasının adı ise Şerif'dir. Ülkü İnce ile evli olan Salih Arda adında bir oğlu bulunan Muharrem İnce, ilk ve orta öğrenimini Yalova ilinde bitirdi. Üniversite eğitimini ise Bursa–Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği bölümünde tamamlayarak mezun oldu.

Eskiden CHP Grup Başkan vekilliği görevini icra eden ve şimdilerde TBMM'deki milletvekilliği görevini de yürüten Muharrem İnce, Fizik öğretmeni ve okul müdürü unvanıyla pek çok lisede görevde bulunmasıyla birlikte özel dershanelerde de eğitmenlik görevini sürdürdü.