CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep'te son seçimde yüzde 62'nin üzerinde oy alan Ak Parti'nin bu mahalli seçimlerde yüzde 40'ı yakalayamayacağını iddia ederek, "Ak Parti Gaziantep'te yüzde 40'ı yakalarlarsa bu kendileri için büyük başarı" dedi.

HEDEF AKP, MHP, BDP SEÇMENİ

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, bu seçimde ana hedef kitlelerinin CHP'ye oy veren vatandaşların dışında Ak Parti'ye, MHP'ye, BDP'ye oy vermiş insanlar olduğunu belirterek, "Onlardan talebimiz şu; özellikle AKP'ye oy vermiş kişilere diyoruzki, 'kardeşim bu seçim belediye seçimi, bu seçimde bize verdiğiniz oylarla aslında Başbakana büyük bir iyilik yapacaksınız. Oyunu vermemekle, nasıl bir iyilik yapacaksınız? Bir kere kendi şapkasını önüne koyacak ben nerde hata yaptım, niçin bu savcıyla, polisle. emniyette kamu kuruluşunun diğer elemanlarıyla kavga ediyorum. Bu kavgayı azaltayım Türkiye'deki gerginliği azaltayım diyecek. Bu AKP'ye oy vermiş ve onlara inanmış insanların yapması gereken bir şey. Bu seçim sonunda iktidarın, bakanlar değişmeyecek, ama ne değişecek? Halk bana bir ders verdi ben bu dersi aldım, bundan sonra daha temkinli davranacağım, daha demokrat olacağım, insan hak ve özgürlüklerine daha çok itimat edeceğim diyen bir yapı olacak. Ve 30 mart günü Ak partinin oyunda ciddi bir erime olacak" diye konuştu.

CELAL DOĞAN BU ŞEHRE NE Mİ YAPTI?

'Allah kimseyi bir göreve getiripde başarısız etmesin' diyen Mehmet Şeker, "En büyük sıkıntı budur. İnşallah sosyal demokrat belediyeciliğin nasıl yapılacağını tüm Türkiye'ye gösterme şansını elde ederiz. Yıllardır belediye başkanlıklarını alamıyoruz. Ama bizim yaptığımız, bizim dönemimizde yaptıklarımız ortada. Biz hiçbir şekilde ranta yönelik işlem yaptırmadık. Bu şehirde insanlar bazen gittiğimiz yerde bize sordukları için bende cevap veriyorum. Celal Doğan bu şehre ne yaptı diyorlar. Bende bir tek şey söyleyeceğim diyorum, belki sizi o bile utandıracak. Bu şehrin suyu 3 güne bir akıyordu. Misafirimizi su aktığı güne çağırıyorduk. Kız istemeye gelenler su akan güne çağrılıyordu. Celal Doğan bu şehrin musluğundan 24 saat ve her gün su akıttı. Bu bile sadece Celal Doğan'a saygı duymaları için yeter, minnet duyması için yeter" dedi.

TRAFİK ALLAK BULLAK

Ak Partili belediyelerin başarısız olduğunu dile getiren Şeker şunları söyledi: "Ben Devlet Hastanesinde çalışıyordum evime 4 dakikada gidiyordum. Şimdi devlet hastanesinin oradan çıkıyorum evime yarım saatte geliyorum. Trafiği allak bullak ettiler. Gitmemesi gereken yere demiryolu döşediler, zenginin mahallesine toplu taşıma koydular. Fakirin mahallesine koymadılar. Trafik sorunu arap saçına döndü. Bu şehrin yeşil alanını yok ettiler. Yeşil alan kalmadı. Bu şehrin imarı allak bullak oldu. Bir gün yeşil alan, bir başka gün sosyal tesis, bir başka gün A2, bir başka gün ticari merkez yaptılar. Bütün bunları gördük. Celal Doğan'ın 15 sene belediye başkanlığı döneminde kaldığı süredeki imar değişikliği tadilatlarını bunlar 1 yılda yaptılar. Buradan birilerine kazanç sağladılar. 2200 tane vatandaşın Şahinbey'de evini 30-40-50 bin liraya ellerinden aldılar, sadece 63 tanesi o binalardan konut alabildi, gerisi şu anda rezil yaşıyor. Peki bütün bunları yapan 31 tane mahalleyi afet alanı ilan eden ve burada kiracıyla kontrat yapmana engel olan, su sayacı, elektrik sayacı bağlatamıyorsun, kiraya veremiyorsun, satamıyorsun, bütün bunları niye yapıyorlar afet alanı diye. 100 senedir bu binalar mahalleler var hiçbir afet olmamış. Peki sizin mi aklınıza düştü buralar afet alanı diye? Kentsel dönüşüme bizde varız, yapılsın ama birilerini zengin etmesin. Şu anda Düztepe yoluna çıkan yol üstüne yaptıkları işyerlerini milyon dolarlarla satıyorlar. Kimse kusura bakmasın burada birilerini zengin ettiler. Bunu kamuoyu biliyor. Hiç kimse bilmese o 2 bin 200 kişinin ahı evlerini ucuza aldıkları insanların ahı bunların başına bela olacak."

Meral KINACILAR