CHPBüyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici, seçim çalışmaları kapsamında Minibüscüler Odası'nı ziyaret etti. İl Başkanı ve Şehitkamil adayı Fethi Albayram ile birlikte minibüscülerin sorununu dinleyen Ekici, çözüm önerilerini anlattı. Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak, Ekici’nin seçim vaadi olan emekliye, engelliye, öğrenciye ve belediyece tespit edilecek olan yoksul insanlara toplu taşımın bedava olması projesini kabul etmediklerini ve bunun yapılmasını istemediklerini söyledi. Çolak ayrıca toplu taşım ücretlerinin de bir standardı olmasını istediklerini belirterek, minibüs ve otobüs fiyatlarının aynı olmasını seçildiği takdirde bunu istediklerini dile getirdi.

Gaziantep en büyük sorunun trafik olduğunu belirten Ekici, "Gaziantep’in en büyük iki sorunu trafik ve ulaşım sorunudur. Bir şehirde trafikte ve ulaşımda problem varsa bana göre o şehir iyi yönetilmiyor demektir. arkadaşlar şunu çok açık söylüyorum bu şehir iyi yönetilmiyor arkadaşlar şehirde düzgün bir imar planı yapmazsanız, yeni imar alanları açmazsanız on bin kişinin yaşayabileceği yerde yirmi bin kişiyi yaşamaya mecbur ederseniz o yerde hayat kirliliği başlar. Bakın bu çok önemli hava kirliliği demiyorum hayat kirliliği diyorum" diye konuştu.

İNSANLAR MUTSUZ

Ekici şehirdeki insanların gergin ve mutsuz olduklarını belirterek, "Amacınız birilerine çıkar sağlamak olursa, yandaşlara rant sağlamak olursa, fakir fukaranın toprağını ucuza toplayıp sonra bunları bazı adamlara satarak bu adamları zengin etmek olursa insanlar gergin olur. Kimse kimseye saygı duymaz, sevgi göstermez böyle olursa da insanlar asabi olurlar. Biz temiz belediyecilik yapmak için bu işe talibiz göreve geldiğimizde bu dalaverelerin hiçbirini ne ben nede arkadaşlarım yapmayacağız’’ dedi

GAZİ MEYDANI PROJESİ

Göreve gelmeleri halinde yapacakları ilk işin Gazi Meydanı projesini hayata geçirmek olduğunu belirten Ekici, "Demokrasi meydanı, Kamil Ocak Stadyumu ve bunun yanındaki kapalı spor salonu bu üç alanı birleştireceğiz. Stadyumu ve kapalı yüzme havuzunu yıkıp buraya beş bin araç kapasiteli iki katlı bir otopaprk yapacağız. Burası ilk bir saat ücretsiz, sonrası ücretli bir otopark olarak halkımıza hizmet sunacak. Bu sayede Vilayet’e gelen, emniyete gelen vergi dairesine gelen bütün vatandaşlarımız araçlarını bu otoparka bırakacaklar’’

İKİ ŞEHRİ BİRLEŞTİRECEĞİZ’

Ekici, ikinci büyük projelerini şu şekilde anlattı: "Bu şehir şu anda ikiye bölünmüş durumda Gaziantep ve Karşıyaka olarak ikiye böldüler bu şehri. Biz Kalender düğün salonunun önünden mezarlık kavşağına kadar olan yolu alta alarak şehri birleştireceğiz. Unutulan, itilen Kayaönü, Karşıyaka, Zeytinli gibi semtleri tekrardan Gaziantep’le birleştireceğiz inşallah. Ekici, konuşmasını kendisini dinleyenlere tek tek teşekkür edip şeffaf belediyecilik yapmak için, Gaziantep’in sorunlarını el birliği ile çözmek için oylarınıza talibim diyerek bitirdi.

HABER MERKEZİ