CHP Gaziantep İl Başkanlığında pandemi dolayısıyla sınırlı sayıda katılım ile düzenlenen etkinliğe İl Kadın Kolları Başkanı Cemile Şevran, Şahinbey İlçe Kadın Kolları Başkanı Hidayet Alber, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Beyhan Külekçi, Yılmaz Kireç ve kadın yöneticiler katıldı. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar tarafından Güneykent Mahalle Muhtarı Hatice Hortoğlu’na, Değirmiçem Mahalle Muhtarı Oya Yazgan’a, Gaziler Mahalle Muhtarı Zehra Nur Köşker’e ve Pancarlı Mahalle Muhtarı Didem Kalkan’a plaket takdim edildi. Kadın muhtarlar böyle anlamlı bir günde hatırlandıkları için onur duyduklarını belirttiler. Kadınların “olmaz, yapamazsın” diyenlere inat, "yapabilirim" cesaretini göstermeleri gerektiğini vurgulayarak önümüzdeki dönemlerde daha fazla kadın muhtarların seçilmesini arzuladıklarını dile getirdiler.

CHP Gaziantep İl Kadın Kolları Başkanı Cemile Şevran konuşmasında; “5 Aralık Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği ve bunun dünyada kutlanmasını sağlayan özel bir gün olarak kabul edilmektedir. Başta ülkemiz olmak üzere, dünyanın pek çok yerinde kadınların en temel haklarının büyük ölçüde kâğıt üstünde kaldığı bilinmektedir. Türkiye’de ve dünyada kadınların erkeklerle eşit koşullarda ve insanca yaşama isteğinin giderek güçlendiği bir dönemde, kadınların karşı karşıya kaldığı tehditler, kadınların haklarına yönelik saldırılar da giderek artmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk ile Türkiye kadınlarına teslim edilen seçme ve seçilme hakkı ile diğer hakların mücadelesine bu tek adam ve eril rejimine rağmen durmadan daha güçlü devam edeceğimize Cumhuriyet kadınları olarak söz veriyoruz. Son olarak kadınların hakları ve özgürlükleri için bir mücadele ve dayanışma günü olarak gördüğümüz 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nün yıldönümünü kutluyor, hakları için mücadele eden ve direnen tüm kadınların mücadelesini selamlıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

BÜYÜK MUTLULUK YAŞADIK

Daha sonra Katılımcılara seslenen CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Yılmaz Kireç ve Beyhan Külekçi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından birçok dünya ülkesinden önce Türk Kadınına 5 Ararlık 1934 de verilen seçme ve seçilme hakkının yıldönümü dolayısıyla büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ettiler. Çağdaş medeniyet seviyesine erişmesinin yolunun kadınların her alanda erkeklerle eşit temsil haklarına kavuşmasından geçtiğini vurgulayarak, kadınlarımızın örgütlenerek kimseden icazet alamadan kendi ayakları üzerinde durarak bunu başara bileceklerini ifade ederek, her alanda kadınlarımızın başarılarını takdirle izlediklerini ifade ettiler. HABER MERKEZİ