CHP'DE KOMPLE GÖREVDEN ALMA
CHP'de genel merkezin kararıyla il ve tüm ilçelerin başkanlarıyla yönetim kurulları görevlerinden alındı. Şok karar koronaya yakalanan ve evinde karantinada bulunan il yönetim kurulu başkanı Hayri Sucu'ya iletildi. Genel başkanı Oğuz Kaan Salıcı imzasıyla iletilen görevden alma gerekçesi olarak, partinin ilkelerine, çalışma kurallarına aykırı hareket edildiği gösterildi.
25. MADDEDE NE YAZIYOR
GÖREVDEN ALMA Madde-25 (1) Yasalarda, tüzükte ve yönetmeliklerde öngörülen görev ve sorumlulukları ve mali yükümlülükleri yerine getirmeyen ya da aksatan; partinin ilkelerine, amaçlarına ve çalışma kurallarına aykırı hareket eden il, ilçe, belde başkanı ve yönetim kurulu üyelerini, Merkez Yönetim Kurulu, üye tam sayısının üçte iki çoğunluğuyla ve gizli oyla, gerekçesini belirterek görevden alabilir.
İLÇE BAŞKANLARININ AÇIKLAMALARI
Saygı Değer Partililerimize ve Kamuoyuna,
Olağan 37. Kongremizde sizlerin büyük desteği ile göreve geldik ve partimizin başarılı olması için aktif üretken başarılı çalışma içinde olduk ve olmaya devam edeceğiz.
CHP’ye hizmet etmek CHP ilke ve ideolojisini ile yaşamak yaşatmak ünvanlarla değil üye olmak ile yeterlidir benim ve bizim için. 09.11.2020 saat 18.00 itibari ile Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU'nun takdiri ile İl ve 9 İlçe Yönetimleri görevden alınmıştır. Ben ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımla ve siz değerli partilerimizle Partimize her alanda hizmet etmeye partimizin yerelde ve genelde iktidar olması için bir nefer olarak çalışmaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.
Saygılarımla Mehmet Coşkun Atalamış- Şehitkamil
Saygı Değer Partililerimize ve Kamuoyuna, Olağan 37. Kongremizde sizlerin büyük desteği ile göreve geldik ve 29 Aralıktan sonra partimizin başarılı olması için aktif üretken başarılı çalışma içinde olduk ve olmaya devam edeceğiz. CHP’ye hizmet etmek CHP ilke ve ideolojisini ile yaşamak yaşatmak ünvanlarla değil üye olmak ile yeterlidir benim ve bizim için.
09.11.2020 saat 18.00 itibari ile Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLUN takdiri ile İL ve 9 İlçe görevden alınmıştır. Ben ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımla ve siz değerli partilerimizle Partimize her alanda hizmet etmeye partimizin yerelde ve genelde iktidar olması için bir nefer olarak çalışmaya devam edeceğimden/edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.
Saygılarımla Zeki GÜRSEL- Şahinbey
OO