Şimşek: Sadece il başkanı seçmeyeceğiz

Sucu: Gaziantep'te oyumuz 25-26'ya yükseldi

Mevcut başkan Hayri Sucu ve Ali Şimşek'in yarışacağı seçimler öncesi her iki adayda iddialı. Hayri Sucu, Şimşek'ten daha şanslı olduğunu öne sürerek, "Çünkü ondan daha iyi mücadale edeceğimi düşünüyorum. Parti tabanını daha çok tanıyorum, kamuoyunu, bürokrasiyi daha iyi tanıyorum. Zaten örgütünde yüzde 65-70'i de böyle düşünüyor" derken Ali Şimşek ise, "Bu kongre sadece il başkanı seçmeyecek, bir partinin geleceğini, CHP'nin bu kentteki geleceğine dönük iradeyi seçecek" dedi.

SUCU:ÖNEMLİ OLAN PARTİ

CHP İl Başkanı Hayri Sucu, kongreyle ilgili düşüncelerini dile getirirken, "Bu parti içi bayrak yarışıdır. Diğer aday arkadaşımıza başarılar dilerim. Sonuçta hepimiz aynı davanın peşinden koşuyoruz. Kazanan CHP olmalı. Ben il başkanı olmuşum, ancak parti bittikten sonra hiç bir gereği yok. Ha Ali Şimşek olmuş, ha ben olmuşum önemli olan partiyi güçlü kılmak. Birlik beraberlik içerisinde kongreden barışla el ele kolkola çıkmak" dedi.

BAŞARISIZ DEĞİLİM

Referandumda yüzde 37.5 oy aldıklarını ve bu oyların 12'sinin diğer partilerin oyu olduğunu dile getiren Sucu, Gaziantep'te CHP'nin oyunun arttığını söyledi. Sucu, "Oyumuz yüzde 25-26 arasında. Gaziantep'te oylarımız yükseliyor. Bizim sürecimizde bir başarısızlık yok. Referandumda bizim hedefimiz yüzde 40'tı yüzde 37.5 oldu. Gaziantep'te oylarımız yükseliyor, bu da bizim sürecimizde oldu referandumda oldu. Daha da iyi olacak. Ali beyde kazansa bende kazansam ikimizde aynı hedef için mücadele edeceğiz. Ben ondan daha iyi mücadale edeceğimi düşünüyorum. Çünkü ben parti tabanını daha çok tanıyorum, kamuoyunu bürokrasiyi daha iyi tanıyorum onun için olmam gerektiğini düşünüyorum. Zaten örgütünde genel yüzde 65-70'i de böyle düşünüyor, ben daha şanslıyım" diye konuştu.

ŞİMŞEK:SÜREÇ SEVİYELİ GEÇİYOR

Kongrenin parti içinde bir bayrak yarışı olduğunu ve sürecin son derece seviyeli geçtiğini belirten Ali Şimşek, "Diğer aday arkadaşımız benim için son derece değerli bir insan. Süreç, son derece seviyeli geçiyor. Hiç bir zaman kişisel detaylara, kişisel eleştirilere dönük bir çabam olmadı. Şu ana gelinceye kadar Hayri Başkandan da böyle bir şey duymadım. Ama siyaseten gördüğüm, gözlemlediğim, eksikliğini hissetmiş olduğum detayları partililerimle paylaşıyorum. Ve bunu yaparkende Hyri başkanı veya diğer yönetici arkadaşları inciterek yapmamaya özen gösteriyorum. Ben CHP örgütünün ferasetine inananak, güvenerek aday oldum. Sayılara bağlı güç dengeleri ve ilişkileri ki, bugün lehimize dönmüş durumda hiç umursamadım. Çünkü ben partimin yararını gözeten, gerek Gaziantepte gerekse Türkiye'de cumhuriyet ve demokrasi merkezli yürüyüşe katkı sunabileceğim kanaatini partilimle paylaşarak aday oldum" diye konuştu.

SİYASETTE HİÇ TAŞERON KULLANMADIM

2 Aralık'ta delegenin sadece il başkanı seçmeyeceğini vurgulayan Şimşek şunları dile getirdi:"Ben kişilerin değil kazanının CHP olması gerektiğini düşünüyorum. Bu kongre sadece il başkanı seçmeyecek, CHP'nin bu kentteki geleceğine dönük iradeyi seçecek, bir partinin geleceğini ve bu kentteki duruşunu anlamlı kılacak bir tercihe oy verilmesi gerektiğini düşünüoruz. Yoksa ha Hayri bey il başkanı olmuş, ha ben olmuşum, farkımız yok. Bire bir çalışıyorum, bire bir görüşüyorum. Bu benim tarzım. Ben siyasette hiç taşeron kullanmam. Gidiyorum kendimi anlatıyorum, insanları dinliyorum, insanlara önümüzdeki sürecin anlamını önemini anlatıyorum. Gördüğüm şu; parti kamuoyunun vicdanında, delegenin vicdanında 2019 son derece önemli ve bu işi taşıyacak olan isim de Ali Şimşek idaresi şekillendi ve oturdu. Benim için önemli olan partimin geleceğine dönük katkı sunabilecek olan tavrı iradeyi anlayışı partili dostlarımızla paylaşmak." Meral KINACILAR