CHP'de belediye meclis üyesi adaylarının belirleneceği yöntem belli oldu. 9 Şubat'ta yapılacak ön seçim il, ilçe ve ön seçim delegeleriyle yapılacak. Öte yandan parti tabanından tepki çeken kontenjan atamasında ise geri adım atılacağı öğrenildi.

ÖN SEÇİM 9 ŞUBAT'TA

CHP'de yöntem tartışmaları sona erdi. CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici'nin üst komisyonla görüşmesi meyvelerini verdi. Ekici, daha önce 8 Şubat olarak açıklanan belediye meclis üyelerinin belirleneceği ön seçim tarihinin 9 Şubat olarak değiştirilirken, meclis üyesi aday adaylarından gelen tepkiler üzerine ön seçimin partiye kayıtlı üyelerle değil, ön seçim ve il, ilçe delegelerinin katılacağı yöntemle belirleneceğini müjdeledi.

ATAMA DA OLMAYABİLİR

Ekici meclis üyesi aday adaylarının tepkisine neden olan atamayla ilgili de çalıştığını belirterek, bu konunun da büyük olasılıklı çözüme kavuşacağını söyledi. Ekici, "Büyük olasılıkla atama da olmayacak" dedi. Ekici, Şehitkamil'de 1600, Şahinbey'de ise 2500 civarında partilinin ön seçimde oy kullanacağını belirtti.

Meral KINACILAR