yaptığı ortak açıklamada Büyükşehir Belediyesinin acil olarak GASKİ'nin su indirim noktasında çalışma yapması gerektiğini, ayrıca mevsimlik Çiçek, çiçek soğanı, çiçek yumrusu ve muhtelif bitki alım ihalesi için 4.4 Milyon TL'nin ülkemizin içinde bulunduğu bu zor şartlarda göz önüne alınarak bu bedel mağdur ve yoksul halka harcanması gerektiğini dile getirdi. Bu arada Şahinbey Belediyesinin Mavikent Konutları ve Şahinbey Sanayi Sitesi'nde eve ve iş yerlerinin aylık taksit ödemlerinin en az 3 ay ötelenmesi konusu için bir an önce çalışma yapılması gerektiğini dile getirdi. Şahinbey ilçe Başkanı Zeki Gürsel ile birlikte, meclis üyeleri Hurşit Besle, Mahmut Demirel, Hasan Türk, Hasan Şencan, Yılmaz Kireç ve Uğur Kalkan imzalı bildiride şu açıkla yapıldı: "Dünyayı ve Ülkemizi saran COVİD-19 Salgını halkımızın da korkulu rüyası olmuşken başta İstanbul ve Ankara belediyelerimiz olmak üzere bazı belediyelerimiz bağış kampanyası başlattı. Bu bağış Kampanyasının amacı yoksul halkımızın ve bu virüs nedeniyle işinden olan vatandaşlarımıza yardımlar tedarik edilmesidir .Akp Hükümeti maalesef ben yaparım siz yapamazsınız zihniyeti içinde bu bağış kampanyasına engel olup hesaplara bloke koyarak yapılacak yardımların önüne geçmiştir.Milyonlarca vatandaşımızın açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşadığı bu zorlu dönemde bir nebze de olsa bu duruma çare olmayan çalışan toplumsal dayanışmanın önüne geçen bu anlayışı kabul etmiyoruz .Konuyla ilgili Genel Merkezimizin de vurguladığı aşağıdaki maddelerden de anlaşılacağı üzere bu bağış kampanyası belediyelerimizin en doğal hakkıdır.5393 sayılı Belediye Kanunun:
• 15. Maddesinde, belediyenin yetkileri ve imtiyazları başlığı altında sayılanlardan birisi belediyelerin bağış kabul edebilmesidir.
• 59. Maddesinde, belediyenin gelirlerinden birisi olarak bağış kabul etmek düzenlenmiştir.
• 38. Maddesinin (m) bendinde, belde halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almak görev ve yetkisinin belediye başkanında olduğu hüküm altına alınmıştır.
• 14. Maddesinin 1. fıkrasının (a) bendinde, belediyenin görev ve sorumlulukları arasında “sosyal hizmet ve yardım hizmetlerini yapar ve yaptırır” hükmünü haizdir.
• 38. Maddesinin (l) bendinde şartsız bağışları kabul etme yetkisinin belediye başkanında olduğu düzenlenmiştir.5216 sayılı Kanunun:
• 18. Maddesinin (g) bendinde karşılıksız bağışları kabul etmek ve gerekli tasarruflarda bulunma yetkisinin belediye başkanında olduğu açıkça ifade edilmiş,
• 23. Maddesinin ( n) bendi yine belediye gelirleri arasında şartsız bağışları saymıştır. Bu yasal düzenlemelerden anlaşılacağı üzere, belediyeler, belediye başkanı onayı ile herhangi bir şart öngörülmeyen ayni ve nakdi bağışları kabul edebilmektedir. Bu şekilde kabul edilen şartsız bağışlar, belediyenin tabi olduğu mevzuat çerçevesinde harcanacak ve Sayıştay denetimine tabi olacaktır. Bu yetkinin kullanımı, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu kapsamı dışındadır. Zira 5393 sayılı Kanun Belediyeler açısından özel kanun niteliğindedir.Şehrimizdeki duruma gelecek olursa geçtiğimiz aylarda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2019/477127 ihale numarasıyla Mevsimlik Çiçek ,çiçek soğanı ,çiçek yumrusu ve muhtelif bitki alım ihalesi yaptı. Bu ihale için 4.4 Milyon TL ödeyecek.Bu ihale bedeli ülkemizin içinde bulunduğu bu zor şartlarda göz önüne alınarak bu bedel mağdur ve yoksul halka harcanmalıdır.Bu İhale önceden açıldı o zaman böyle bir durum yok gibi bir mazerete kimse sığınmasın.Bir çok özel firma ve değişik sektörlerdeki hizmet veren firmalarda önceden yapılan tüm sipariş ve proğramlarını iptal etti ve para iadeleri yapıldı yapılıyor.Ayrıca Büyükşehir Belediyesi acil olarak GASKİ'nin su indirim noktasında çalışma yapması lazımdır.Şahinbey Belediyesinin Mavikent Konutları ve Şahinbey Sanayi Sitesi'nde eve ve iş yerlerinin aylık taksit ödemlerinin en az 3 ay ötelenmesi konusu için bir an önce çalışma yapılmalıdır.Mahallelerin ve sokakların dezenfekte edilmesi noktasında çalışmalar bize göre yetersizdir bu konuda mahallelerden çok sayıda şikayet almaktayız.Bize gelen şikayetlerden biride inşaat firmaları inşaşatlarına devam ediyor, bu sektörde çalışanlarında mağdur edilmeden bu faaliyetinde durdurulması gerekmektedir.Büyükşehir Belediyesi ve ilçe Belediyeler Ramazan Ayında yapacakları erzak paketlerini ramazan ayını beklemeden sadece belediye sosyal işler müdürlüğüne kayıtlı olana değil kayıtı olmayan yoksul ve ihtiyaç sahipleride tespit edilerek adil bir şekilde dağıtılması gerekmektedir.Ve en önemlisi 50 ve 150 tl arasında günlük yevmiye ile kahvehane ,cafe, berber, kuaför, lokanta, kepapçı, restauruant, inşaat vs. iş yerlerindeki ve şu anda kapalı olan bu iş yerleri çalışanlarının acilen tespit edilerek bu kesimlere de gıda ve nakti yardım yapılması sosyal belediyeciliğin ve sosyal devletin asli görevidir.Açıklanan rakamlara göre Gaziantep'te 37 pozitif vaka vardır,2 vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir.Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyoruz.Tedavisi devam eden vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.