CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Ak Parti ve Başbakan Erdoğan'a ağır eleştirilerde bulunarak, Ak Parti'nin müşriklerin partisi olduğunu iddia etti. Güneş, Suriye'ye giden silahlardan dolayı hükümetin elinde kan olduğunu belirterek, devletin sarsılıp parçalandığını öne sürdü. 'Antep'in kalesini yeniden fethetmeliyiz' diyen Güneş, " Antep'i mutlaka kazanmalıyız. Antep'te iktidar olmuyorsak, Türkiye'de iktidar olamayız" dedi.

Hurşit Güneş geçtiğimiz Cumartesi günü CHP İl binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker'in yanısıra, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici, Şahinbey Belediye Başkan Adayı Mustafa Aslan, Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Dr. Fethi Albayram ve İl Başkanı Mehmet Gökdağ'ın yanısıra çok sayıda partili katıldı.

17 ARALIK'TAN ÖNCE YOK MUYDU?

Güneş, devletin sarsılıp parçalandığını öne sürdü. HSYK’da bir takım düzenlemelerin yapılmaya çalışıldığını belirterek şunları söyledi: “CHP olarak bağımsız bir yargı istiyoruz ve yolsuzlukların da peşinden gidilsin istiyoruz. HSYK’da yapılan bu düzenleme ilk defa mı? Hayır. Daha bundan 3 yıl önce Anayasa Değişikliği yaptılar ve ‘Yargı vesayetini kaldırıyoruz dediler. Kendi adamlarını atadılar, fakat anladılar ki o adamları, kendilerinin geçici adamıymış. Şimdi onları ayıklamaya çalışıyorlar. Neden? Cemaatin adamı diye. Şimdi ne yapacaklar? HSYK’ya kendi adamlarını atayacaklar ya da tümüyle Adalet Bakanı’na bağlayacaklar. Neden?Devletin içinde paralel bir yapı oluşmuş. Sayın Başbakan nerede oluştu? Sadece yargı ve polis içinde oluştu. Yargıyla polis ne yapar? Bunlar katille hırsızı kovalar. Yani, hırsızı kovalayan yargıyla polisin içinde paralel yapı var. Ne zamandan beri aklına geldi bu? 17 Aralık’tan beri. Daha önce de varmış canım diyor. Varmış da ben farkında değilmişim. Yaka paça, generalleri, aydınları, yazarları, profesörleri sabahın köründe tutup götürürken paralel devlet yoktu, 17 Aralık günü ayakkabı kutusundan 4,5 milyon dolar çıkınca o zaman iş değişti, paralel yapı oluştu ve onu ayıklamaya çalışıyor.”

“RACON KESME OĞLUNU ADALETE TESLIM ET”

Cumhuriyet tarihinde hiç böyle bir şey olmamıştır ve dünya siyaset tarihinde de 4 tane bakanın birden yolsuzlukla itham edildiği olmamıştır. Şimdi dün diyor ki, ‘Benim oğlum Bilal’in bir hata yaptığını ben düşünsem onu evlatlıktan reddederim diyor. Etme. Bizim istediğimiz tek bir şey. Adalete teslim et. Gitsin ifade versin. Racon kesme böyle. Her vatandaş gibi o da gitsin ifadesini versin.

FİŞLEME TEPKİSİ

Gaziantep Üniversitesi'nde fişlemelerin yapılmasına büyük tepki gösteren Güneş, "Herhangi bir yurttaşımızın, öğrencimizin, etnik kimliği veyahut mezhebi, yahut kiminle arkadaşlık ettiği veya siyasi görüşüyle hükümetin veya devletin veya üniversite yönetiminin, asla ilgilenmemesi gerek. Bunlar özel hayatta özgürlüklerle ilgili meselelerdir. Istediğim kişiyle arkadaşlık ederim, istediğim siyasi görüşüm olur, etnik kimliğim ya da mezhebim de şerefimdir. Bunlarla ne ilgileniyorlar? Bu konularla neden ilgileniliyor, neden fiş tutuluyor ve üniversite yönetimi neden buna izin veriyor? Islahiye’de neden yapılıyor? Sadece İslahiye kampusunda yapılmamış. Merkez, Rektörlük’ten de buna izin çıkmış ve buradaki öğrencilere de yapılmış. Ne ayıp. Rektörün açıklama yapıp, inkar etmesi gerekiyordu. Ancak soruşturma açıldıysa demekki doğru. Biz bu yanlış olayı kınıyoruz Öğrencilerin güvenliği, hak ve hukuklarıyla ilgiliyiz ve takipçisiyiz" şeklinde konuştu.

TAARRUZA GEÇECEĞİZ

Bugüne kadar gelmiş geçmiş iktidarlar arasında bunlardan daha kötüsünün olmadığını söyleyen Güneş, partililere seslenerek şunları söyledi:"Yerel seçim ilk aşama. İlk sınavı geçmeliyiz. Bunları süpürmeliyiz. 60 yıldır iktidara gelemedik. İktidara gelenlerin hepsi bugün siyaseten Karaca Ahmet mezarlığında. Hepsi de gitti. CHP ise tertemiz duruyor. Bunlarda gideceler. Antep'i, kaleyi yeniden alacağız. Bunları süpürmeniz gerekiyor. Zor mu, inanırsak zor değil. Belediyeleri almamamız için hiç bir bahane yok. Antep'in kalesini yeniden fethetmeliyiz. Antep'i mutlaka kazanmalıyız. Antep'te iktidar olmuyorsak, Türkiye'de iktidar olamayız. Adaylar belli büyük taarruza geçeceğiz."Meral KINACILAR