Birilerinin bahane aradığını, toplantı yapılacak, ayağa kalkılacak bir durum olmadığını dile getiren Hüseyin Yalçın, "Mesela Almalı köyünde bir delegemiz vardı, o da öldü. Ama çıkan oydan dolayı bir delege yazmamız gerekiyordu. Ben ne yapmışım Almalılı olan birini oraya yazmışım. Mahalleyi arıyorsun kadın yaz diyorsun adam getiriyor listesini 3 tane erkek. Kadın kolu başkanını kendi mahallesinden yazdıramadım. Merkez mahallelerde bir tane boşluk vardı oraya yazdık" dedi.

ÜYE OLMAYINCA MECBUREN YAZIYORSUN

22 Ekim'de yapılacak olan ilçe kongresinde aday olduğunu belirten CHP Şahinbey ilçe başkanı Av. Hüseyin Yalçın asker delege iddialarıyla ilgili konuştu. Yalçın, "Bu konuda toplantı yapılacak bir şey yok. Bir bahane arıyorlar. Mesala bizim oy çıkmayan köylerimizde delege yazılıyor. Mecburen birini yazacağız, oda köyde olmayınca ya yakın köyden ya da Gaziantep'ten varsa onu yazıyorsun, bu da 3-5 tane bir şey. Almalı köyünde bir üyemiz vardı öldü. Ama çıkan oydan dolayı bir delege yazmamız lazımdı. Ben ne yapmışım Gaziantep'te Almalılı olan birini oraya yazmışım. Listelerde boşluk olunca ne yaparsın? 400'e tamamlayacaksın" diye konuştu.

KADIN KOLU BAŞKANINI DELEGE YAPMAYALIM MI?

'Mahallelerde kadınlar itiraz ediyor. Mahalleyi arıyorsun kadın yaz diyorsun adam getiriyor listesini 3 tane erkek' diyen Yalçın şunları söyledi:"Bu sefer müdahale etsen başkan gelen listelere müdahale ediyor diyorlar. Kadın kolu başkanını kendi mahallesinden yazdıramadım. Tuttum merkez mahallelerde bir tane boşluk vardı oraya yazdım. Yazmadılar. Kadın kolu başkanını delege yapmayalım mı? Müdahale etmezsem, kadın yazılmaz. Gençlik kolu başkanını delege yapmadılar."

BABAMI MI YAZDIM?

Bunlarla ilgili toplantı yapılacak, ayağa kalkılacak bir durum olmadığını söyleyen Yalçın, "Bu her dönem yapılan bir şey. Bir önceki dönemin delege listesini alın, oradada görürsünüz. Hatta daha önceki yıllarda da görürsünüz. Yapılacak başka bir politika kalmadı sanırım, her dönem olan şeyi şimdi propaganda malzemesi yapıyorlar. Ben babamı mı yazdım, başka partiden birini mi yazdım, yine partiliyi yazdım. Partili olmayan, gözününde olmayan birini yazsam haklılar ama bunlar partili"şeklinde konuştu. Meral KINACILAR