Mevcut başkan Hayri Sucu ve Ali Şimşek'in yarıştığı seçimler oldukça çekişmeli geçti. Yapılan oylama sonucu blok liste ile gidilen seçimleri 378 oy alan Hayri Sucu kazandı. Değişim sloganıyla yola çıkan ve delegelerin 225'inin oyunu alan Ali Şimşek ise yarışı kaybeden taraf oldu.

SUCU BLOK LİSTE İSTEDİ

Şato Restaurant'ta yapılan kongrede seçimlere çarşaf mı,yoksa blok listeyle mi gidilmesi tartışıldı. Hayri Sucu, "Benim gönlümden bu partinin ilçe ve il delegeleri de, bütün yöneticileri de ‘çarşaf Liste’ ile seçilsin geçiyor. Geçen dönem il kongremizde bir şey yaşadık. Çarşaf liste ile seçime gittik. Üç adayda çarşaf listemizde, bir üçlü listeden bir yönetim oluştu. 58 gün çalışamadılar, 58. Gün o yönetim düştü. Geçen seferki il kongremizde 324 tane oyumuz, iptal oldu. Gaziantep’te, delegelerimizin 324 oyunun iptal edilmesi bizi yaraladı. Biz blok istiyoruz arkadaşlar" dedi.

ÖN SEÇİM OLMAZSA OLMAZIMIZ

CHP'yi Gaziantep’te hak ettiği noktaya taşımak için daha fazla gayret göstereceklerini anlatan Hayri Sucu, "Parti içinde ve dışında partimizin kurumsal kimliğini en iyi şekilde temsil edeceğiz. Olmazsa olmazımız demokrasi olacak; bunun mücadelesini her zaman ve her koşulda sürdüreceğiz. Şaibeye bulaşmadan herkese eşit mesafede durup; parti menfaatlerini en üst seviyede tutacağız. Partide Ön Seçim olmazsa olmazımız olacak. Bunun mücadelesini her platformda sürdüreceğiz. Bu dönemde partimize yeni il binası kazandıracağız. Bütün bu söylediklerimizi ve projelerimizi kol kola, omuz omuza vererek, siz değerli partililerimle birlikte gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

ŞİMŞEK: MARKA KENT İFLAS ETTİ

Ali Şimşek, seçimlere blok listeyle gidilmesi talebini eleştirdi. Şimşek, parti tüzüklerinin çarşaf listeyi esas aldığını ve blok listenin "dayatma" olduğunu savunarak, "Ülkede demokrasi istiyorsak, partide de demokrasi istemeliyiz." dedi.

Ali Şimşek ise, Gaziantep'in, yanlış dış politikalar, göçmen sorunu ve ekonomideki yaşanan olumsuzlukların etkisini en ağır yaşayan bir kent olduğunu belirterek, "Marka kent iflas etmiştir. Gaziantep imar paylaşımları ile anılır bir kent haline dönüşmüştür. Ülkemizde ve kentimizde yaşanan olumsuzluklara sessiz mi kalacağız? 1989 yerel seçimlerinde, Gaziantep’i yeniden kurmak kurtarmaktan zor değildir demiştik. İnancımız ve kararlığımız tarihimizde yatıyor. Bizler, köhnemiş, bir imparatorluğun enkazından Türkiye cumhuriyetini kuranlarız. Çağdaş bir Türkiye yaratanlarız. Yeniden başaracağız. 2019 seçimleri ülkemiz ve kentimiz açısından tarihsel bir öneme sahiptir. Kongremizde sadece il başkanı ve diğer yetkili organları seçmeyeceğiz. 2019’da, yerel seçimleri, genel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini sizlerle birlikte göğüsleyecek bir il başkanı ve kadrosunu seçeceğiz. Oyunuzu her türlü kişisel ilişkilerin dışında, siyasal kaygılarla ve parti yararını gözeterek kullanacağıza inancım tamdır" diye konuştu.

DEĞİŞİM ZAMANI

'Şimdi değişim zamanıdır' diyen Şimşek, "Kongremiz yetki verirse; üyelerimizin hukukunu koruyacağız. Çalışmalarımızda, örgütsel emeği, bilgi ve birikimi esas alaağız. Her kademede adaylarımızın önseçimle belirlenmesi için çalışacağız. Her mahallede muhtarlık bölgesi çalışma grupları oluşturarak, muhtarlarımızı, kadın ve genç temsilcileri, belediye meclis üyelerimizi, yöneticilerimizi bir arada birlikte davranacak şekilde organize edeceğiz. Her mahallede sandık esasına göre örgütlenme çalışmalarını yürüteceğiz. İl başkanlarımızla birlikte; belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, ilgili meslek odaları temsilcileri ile yurttaşlarımızın taleplerini buluşturarak, kamu yararını gözeten yerel yönetim politikalrını geliştireceğiz. İnsan yaşamını ilgilendiren her alanda duyarlılık gösteren yuttaşlarımız ve partilerimizden oluşan çalışma grupları oluşturacağız. Örgüt toplantıları, genişletilmiş yönetim kuralları ve danışma kurulları toplantılarıyla yönetim anlayışımızı katılımcı ve demokratik hale dönüştüreceğiz. İlçe örgütlerimiz, kadın ve gençlik kollarımız çalışmalrında, eylem ve etkinlerinde İl başkanlığının koordinasonunda birlikte davranacakalrdır. Üniveristeler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla bağlarımıı güçlendirerek kent meclisi oluşturacağız. Partimizin komuoyunda etkin bir şekilde temsil edilmesini sağlayacağız. Sizlerden bir dönüm için yetki istiyorum" dedi.

TEK YUMRUK OLACAĞIZ

Kongrede konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ve Akif Ekici, birlik beraberlik vurgusu yaptı. Gökdağ“ Atatürk ilkelerini gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisine borcumuz var. Ben kendi adıma ve hepimiz Cumhuriyete ve Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkacağız. Bu partiye Türkiye’nin ihtiyacı her zamankinden fazladır. O nedenle kendi içimizde bir yumruk olacağız ve yoğunlaşmış duygularımızı geliştireceğiz. Sorumluluklarımızı yerine getireceğiz“ diye konuştu.

BİNGÖL:TÜRKİYE İTİBARSIZLAŞTIRILDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, kongrede ABD'de devam eden Reza Zarrab davasına değindi. Bingöl, konuyla ilgili TBMM'ye sundukları araştırma komisyonu önergesinin Ak Partili milletvekilleri tarafından reddedildiğini belirterek, "Türkiye'nin bugün skandal ülkesi olmasının, Türkiye'nin bu kadar itibarsızlaştırılmasının baş sorumlusu Ak Parti milletvekilleridir" dedi.

BAŞ SORUMLU AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ


Ak Parti'nin, Türkiye'yi itibarsızlaştırdığını öne süren Tekin, "16 yıllık gerici Ak Parti iktidarı, Türkiye'yi itibarsızlaştırdı. Dünyadan kopararak yalnızlaştırdı ve her geçen gün daha da sıkıntılı bir sürecin içine adeta sürüklüyor. Bir Reza Zarrab davası var. Biz bu davayla ilgili 17-25 Aralık döneminde, arkadaşlarımız parlamentoya bir önerge verdiler. Bir komisyon kuralım ve parlamentodaki bu komisyon, yolsuzlukları araştırsın, her şey gün yüzüne çıksın ve gereği yapılsın. 264 anlı şanlı Ak Parti milletvekilleri tarafından bizim verdiğimiz o komisyon önergesi reddedildi. Türkiye'nin bugün skandal ülkesi olmasının, Türkiye'nin bu kadar itibarsızlaştırılmasının baş sorumlusu Ak Parti milletvekilleridir." diye konuştu.


CHP İKTİDARA GELECEK

Tekin Bingöl, "Biz CHP'nin tek başına iktidarıyla, Türkiye'nin yeniden huzur ülkesi olmasının önünü açacağız. İttifakmış, barajmış bunlarla meşgul değiliz. İktidara kilitlendik, iktidara odaklandık. Erken seçim taleplerimiz AK Parti iktidarı tarafından görmezden geliniyor. Önümüzde çok önemli üç seçim var. O nedenle kongrelerimizi bitireceğiz, önümüze bakacağız ve tümüyle en mütevazi belde örgütümüzden en üst yönetim kadrosuna varıncaya kadar artık bu üç seçime yoğunlaşacağız. Onlarca kez parlamentoya seçim barajıyla ilgili önerge verdik. Hepsini bizim dışımızdaki bütün siyasi partiler reddetti. Bir de bugün, geçmişte birbirlerine söylediklerini unutarak kardeş kardeş birbirini pohpohlayan iki parti var malum. MHP çıkmış barajdan bahsediyor, 'baraj yüksek' diyor. Allah Allah. Ne oldu ki birden bire bu aklına geldi. Dönüyor ittifaktan bahsediyor. Türkiye'nin bu hale gelmesinin sorumlularından bir tanesi de Bahçeli ve partisidir. Şimdi 'ittifak ve baraj' sözünü ağzına alarak kendi canlarını kurtarmanın derdine düşmüşler. Onun için bundan bahsediyorlar ama bunların hiçbirinin kıymeti harbiyesi yok. Bizim barajla, ittifakla hiçbir işimiz yok. Biz CHP'nin tek başına iktidarıyla, Türkiye'nin yeniden huzur ülkesi olmasının önünü açacağız. İttifakmış, barajmış bunlarla meşgul değiliz. İktidara kilitlendik, iktidara odaklandık. Bizim bu kurultayımız da iktidar kurultayı olacak."

KONGREYE BÜYÜK İLGİ

Kongreye Ganel başkan yardımcısı ve Ankara CHP Milletvekili Tekin Bingöl, Balıkesir milletvekili Mehmet Tüm, Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Saniye Barut, Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ve Mehmet Gökdağ, Gaziantep eski Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, eski Bakan Prof. Dr. Abdülkadir Ateş, Eski İstanbul milletvekili- İş bankası yönetim kurulu üyesi Müslüm Sarı, Eski Gaziantep milletveklili Yaşar Ağyüz ve Ali Serindağ, Ahmet Yılmazkaya, sivil toplum örgütleri temsilcileri başkanları ve partililer katıldı.

Yapılan seçimler sonucu sandıklar saat 18.00'de açıldı. Yapılan oylama sonucu blok liste ile gidilen seçimleri 378 oy alan Hayri Sucu kazandı. Değişim sloganıyla yola çıkan ve delegelerin 225'inin oyunu alan Ali Şimşek ise yarışı kaybeden taraf oldu.

HAYRİ SUCU'NUN YÖNETİMİNDE KİMLER VAR

Firuz Başpınar, Ayten Baydar, Şerife Benli, Pembe Boyraz, Mehmet Bozgeyik, Devrim Çetin, Süleyman Demir, Suna Demir, Halaf Deveci, Mehmet Nusret Gür, Musa İnci, Özlem Kahraman, Ali Kılıç, Cemal Koca, Levent Kuleaşan, Orkun Nabioğlu, Cuma Özdemir, Ali Serin, Mehmet Hacı Taşdelen, Hüseyin Torun, Süleyman Türkmen, Berkay Uçar, Oya Yazgan, Metin Yıldırım.