Harekat öncesi nüfusu 3 bine kadar gerileyen ilçede, Türkiye'den gerçekleştirilen geri dönüşlerin yanı sıra özgürlük, yaşama umudu ve huzur beklentileriyle kendi ülkesinde mülteci konuma düşen Suriyeliler sayesinde ilçedeki nüfus 35 bine ulaştı.
Terör örgütü DEAŞ tarafından çevresindeki duvarları tahrip edilen stadyumu temizledikten sonra hangar çadırlar yerleştiren meclis ekibi, Türkiye'den gelen yardımlarla çadır kent kurulumunu büyük oranda tamamladı. Konteyner tuvalet, banyo, çamaşırhane ve mutfak gibi bölümleri kurmak için çalışmaların devam ettiği çadır kent, misafirlerini 10 güne kadar ağırlamaya başlayacak.

TARIMSAL DESTEK VERECEĞİZ

Cerablus Meclis Başkanı Muhammed Habeş, Cerablus'un cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayarak, "Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Türkiye'deki diğer dostlarımızın yardımıyla çadır kent kurmak için harekete geçtik. Şu an itibarıyla çadırlar kuruldu. Allah'ın izniyle burada yaklaşık bin 200 kişinin barınmasını bekliyoruz. Çadır kentte kalmaya başlayan insanlara tarıma yönelmeleri için destek sunacağız. Gerekli arazi ve tohum için elimizden gelen desteği sunacağız" diye konuştu. (AA)