Cengiz Mete, öte yandan eğitim çalışanlarının ile velilerin karşılaştıkları olumsuzlukları veya önerilerini en hızlı yoldan müdürlüğe iletmelerini sağlamak amacıyla bir telefon hattı oluşturulduğunu söyledi. Mete, "Bizzat tarafımdan takip ve yönlendirmesinin yapılacağı, (0 545 343 75 10) nolu telefon hattına, kısa mesaj ya da whatshapp mesajı ile ulaşabilir ve probleminizi bizlere doğrudan iletebilirsiniz" dedi.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Sosyal medyadan veli ve eğitim çalışanlarına seslenen Cengiz Mete, Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, 27 bin eğitim çalışanı ile, 600 bin öğrencimize hizmet vermeye çalışan büyük bir aile olduklarını belirterek şunları söyledi:"Bu çatı altında sizlerle birlikte, geleceğimizin umutları olan yavrularımıza en iyi eğitimin verilmesi için, büyük çaba sarf ediyoruz. Eğitimde feda edilecek, hiçbir bireyin olmadığı anlayışı ile, tüm yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımızla ve velilerimizden oluşan aile birliklerimizle, birlikte gece gündüz demeden çalışıyor, köy, kasaba, şehir ayırt etmeden her bireye ulaşmaya gayret ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız, eğitimin niteliğini artırmaya yönelik olarak, hem teknolojiyi eğitime entegre etmekte, hem de müfredat çalışmaları alanında yenilikler yapmaktadır. Çocuklarımızın, ezberden uzak, yorum yapabilen, kendini ifade edebilen, yeniliklere açık bireyler olarak yetişebilecekleri yeni müfredat programları hazırlamakta ve bu programların öngördüğü kazanımlara uygun olarak hazırlatılan ders kitaplarının, çocuklarımızın sıralarına kadar ücretsiz olarak ulaşmasını sağlamaktadır."

GÖNÜLLÜ OLARAK ALABİLİRLER

'Sadece Gaziantep'te 6.5 milyon ücretsiz ders kitabı dağıtılmıştır' diyen Mete yardımcı ders kitaplarıyla ilgili de, yeniden hatırlatmada bulundu. Mete, "Dağıtılan bu kitaplar yenilenen müfredata göre ve herhangi bir ek kaynağa gerek duymadan, öğrencilerimizin sınıf seviyelerine uygun nitelikte hazırlanmıştır. Müdürlüğümüzce, okul müdürlüklerimize ve öğretmenlerimize, toplantılar ve resmi yazılar ile; her eğitim- öğretim döneminde tartışma konusu olan , ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının yerini alacak ve ailelere ek külfet getirecek uygulamalardan kaçınmaları, kaynak kitaplardan ders işlememeleri, bu kitaplardan öğrencilerimizin ödev veya sınav yolu ile sorumlu tutulmamaları yönünde bilgi paylaşımları yapıldığı gibi velilerimizin gönüllü olarak, çocukları için bireysel olarak yardımcı kaynak kitap almalarının , bu yayınları takip etmelerinin önünde de bir engel bulunmadığı belirtilmiştir" diye konuştu.

BU TELEFONU ARAYIN

Zorunlu bağış konusunda okul yönetimlerini uyarın Mete şunları dile getirdi:"Okullarımızın, eğitim-öğretim ile ilgili bir takım ihtiyaçlarını karşılama yönünde, bizler için çok değerli olan, velilerimiz ve hayırseverlerimizce yapılan bağışları kabul eden, bu konuda kaynak oluşturan, önemli bir görevi ifa eden okul aile birliklerimize de, zorunlu bağış diye yorumlanacak, uygulamalarda bulunmamaları, ailelerimizin kayıt- bağış adı altında zorlanmaması yönünde, uyarılarda bulunulmuştur. Bu konuda ilimizde büyük oranda uygulama birliği sağlanmış olup, katkı sağlayan bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bununla birlikte tasvip edemeyeceğimiz, yüksek maliyetli ders araç gereci ve kırtasiye malzemeleri alınmasına yönelik yanlış uygulamalara da şahit olmaktayız. Bu nedenle, yanlış anlaşılmaları ve uygulamaları ortadan kaldırmaya ve aksaklıkları en aza indirgemeye yönelik olarak, eğitim çalışanlarımızın ile velilerimizin karşılaştıkları olumsuzlukları, veya önerilerini en hızlı yoldan müdürlüğümüze iletmelerini sağlamak amacıyla bir telefon hattı oluşturulmuştur. Yaşanılan aksaklıklarda öncelikli olarak en yakın yetkililer ile iletişime geçilmesi, arzu ettiğimiz yöntemdir. Görüşmelere rağmen problemin çözülemediği veya ilgililer ile iletişim sağlanamadığı taktirde, bizzat tarafımdan takip ve yönlendirmesinin yapılacağı, (0 545 343 75 10) nolu telefon hattına, kısa mesaj ya da whatshapp mesajı ile ulaşabilir ve probleminizi bizlere doğrudan iletebilirsiniz. Bu durumda müdürlüğümüzce sizlerle en kısa sürede geri dönüş sağlanacaktır." Meral KINACILAR