18 MART Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. İlk olarak, Şehitler Anıtı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Daha sonra Yeşilkent Mezarlığındaki şehit mezarlığı ziyaret edildi. Burada bir konuşma yapan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, birlik ve beraberliğin yıllarca devam etmesi temennisinde bulundu. Bayındır, “18 Mart şehitleri anma, ruhlarını şad etme günü, şehit aileleri ile bir araya geldiğimiz bugün bu önemli günde tüm katılımcılara şahsım ve şehit aileleri adına teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberliğin yıllarca devam etmesini bu güzel günde şehidinin unutmayan vatan, millet, bayrak diyerek yanmış yüreklere su serpen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonu’ndaki anma programında ise Gaziantep Lisesi öğrencileri ‘’Şehitlerimiz’’ oratoryosu ve ‘’Atatürk ve Bir Şehit Anası’’ adlı tiyatro oyununu sahneledi. Çanakkale’de yaşananların canlandırıldığı tiyatro gösterisinin ardından, Çanakkale Zaferi’ni anlatan şiirler okundu. Şiir dinletisinden sonra ‘Şehitlerimiz’ isimli eser sahnelendi. Son olarak, ‘Atatürk ve Şehit Anası’ adlı gösteri dramatize edildi. Yapılan gösterilerden sonra, Tankçı Binbaşı Uzay Özder, Çanakkale zaferinin nasıl kazanıldığını anlattı. Anma programında Gaziantep Valisi Erdal Ata’ya katkılarından dolayı plaket verildi.