Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Aşağı Karavaiz Köyü’ne yapılan cami ibadete açıldı.
Arabanlı hayırsever Hamit Gökçek’in kendi köyü olan Aşağı Karavaiz Köyü’ne yaptırdığı cami törenle ibadete açıldı. Açılış etkinliği, Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başladı.
Açılışta konuşan Araban İlçe Müftüsü Abdüsselam Aydın, “Camilerimiz adı üstünde; toplayan, birleştiren, müminleri birleştiren bir mekandır. Camiler bütün Müslümanların birleştiği, bir araya geldiği mabetlerdir, mekanlarıdır. Cami aslında Müslümanların bir araya geldiği, dertleştiği, tanıştığı, kaynaştığı mekanlardır aynı zamanda. Camilerimizde kardeşlerimizle buluşmalıyız, dertleşmeliyiz ve sıkıntısı olanlarla ilgilenmeliyiz. Bu camiyi yaptıran kardeşimiz Hamit Gökçek’ten Allah razı olsun, Allah hayrını kabul etsin” dedi.
Açılışa katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Bir insan yaptığı işlerden elde ettiği kazancını nasıl sağlamışsa öyle de harcar. Hamit Gökçek kardeşimiz de yaptığı işlerden elde ettiği helal kazancını kendi doğup büyüdüğü Aşağı Karavaiz Köyü’ne cami yaptırarak harcamış. Allah kendisinden razı olsun, Allah hayrını kabul etsin” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından cami ibadete açıldı. Camideki ilk namazı İlçe Müftüsü Abdüsselam Aydın kaldırdı. Hamit Gökçek Cami’sinin 1. katı erkeklere 2. katı da kadınlara ayrıldı. 2 katlı caminin yaklaşık bin kişilik olduğu öğrenildi.