Suriye uyruklu 20 yaşındaki Esam Ali, 24 yaşındaki Jamel Ebo ile 20 yaşındaki Hasan Jlah, gasp ve bıçakla yaralama iddiasıyla tutuklandı.

Gaziantep'in Nizip ilçesindeki çadırkentten kaçarak Sivas'a gelen Suriyeli Esam Ali, Jamel Ebo ve Hasan Jlah, Alibaba Mahallesi'nde yaşayan ve daha önce de kendilerine para yardımı yapan 26 yaşındaki Engin C., 26 yaşındaki Eray Y. ve 27 yaşındaki Sinan K'nin evlerine çekirdek ve kola alarak misafirliğe gitti. Bir süre evde oturan 3 Suriyeli daha sonra iddiaya göre kendi aralarında Arapça konuşarak planlarını devreye soktu. Kollarının içine sakladıkları ekmek bıçaklarını çıkaran Suriyeliler, iddiaya göre ilk olarak Engin C.'nin boğazına bıçağı dayayarak cep telefonunu gasp etti. Daha sonra Jamel Ebo evde bulunanlardan üzerlerindeki paraları istedi.

PARAMIZ OLMADIĞI İÇİN SOYGUN YAPTIK

Bu sırada yaşanan arbedede boğazından yaralanan Sinan K. evden kaçtı. Bunun üzerine paniğe kapılıp, ellerindeki bıçakları atarak evden kaçmak isteyen 3 Suriyeli'den Jamel Ebo, Engin C. ile Eray Y. tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Olay yerinden kaçan Esam Ali ve Hasan Jlah ise Sivas Emniyet Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekiplerince Orhangazi Mahallesi'nde yakalandı. Polise verdikleri ifadede, "Jamel Ebo İstanbul'a gidecekti. Parası olmadığı için böyle bir soygun planı yaptık" diyen 3 Suriyeli şüpheli sevkedildikleri nöbetçi mahkemece nitelikli yağma suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. DHA