*Baktığınız zaman uzmanlık alanım olduğu için söylüyorum. Gaziantepspor'un aşılamayacak sorunu yok

*Tesislerimiz yeterli değil. Süper ligi takımının daha güzel tesisleri ve imkanı olması lazım.

*Özellikle seyirciden ricam yenik duruma düştüğümüz durumlarda takımın modunu düşürmesinler güvensinler

Gaziantepspor'da yenilikler devam ediyor. Mali işlerden sorumlu as Başkan Bülent Konca gazetemize yaptığı özel açıklamada, kulübün kurumsallaşması yönünde ciddi adımlar attıklarını ve bunun için de öncelikli hedeflerinin şirketleşme olduğunu söyledi. Konca, "Birçok alanda gerçekleştirmek zorunda olduğumuz değişimler var. Öncelikli hedefimiz şirketleşme. Şirketleşmeyi biliyorsunuz olunca önünüz açık oluyor. Artık günümüz futbolunda bu tip büyük bütçeleri dernek statüsüyle yürütmek mümkün değil. Büyük takımların hepsi şirketleşmeye gitti. Bunlar hemen hemen her takımın PTT Ligi'nde bile yapmaya başladığı şeyler. Biz bu anlamda geç kalmışız. Şirketleşmek için herşeyi başlattık" dedi.

KULÜBÜN ÖNÜNÜ AÇMAMIZ LAZIM

İlk başlarda Gaziantepspor'un çok iç durumuna hakim olmadığını söyleyen Konca, "Ben 15 yıl maliye müfettişliği yaptım. Tamamen hayatımız maliyenin içinde geçti. Gaziantepspor'a gelirken tereddütleri yaşadım. İç dengelere baktığım zaman çok vahim durumla karşılaşmadım. Gördüğünüz gibi döndürülemez halimiz yok. Gaziantepsporun ne kadar olursa olsun bir dernek boyutunu aşan boyutu var. Futbol paralı bir iş haline geldi. Şirket haline gelmek zorundasınız. Bankaların bile bakış açısı değişiyor. Büyük takımların hepsi şirketleşmeye gitti. Başkan İbrahim Kızıl'a daha yönetime girmeden söylemiştim. Bunları yapacaksak eyvallah dedim. Gönül işi bu. Hafta sonumuz diye bişey kalmadı. Ciddi mesai isteyen birşey. Onun içinde elimizden geleni yapıyoruz. Sınırsız destek var. Ne gerekiyorsa ne yetki gerekiyorsa bunların hepsini yapacağız. Bunun alt zeminini hazırlıyoruz.

ATAMA YAPTIK

Maliyeciyim diyorum ama destek olsun diye geçen hafta iki atama yaptık. Birisi Mali Asbaşkan atamasıydı, Onur Temizyürek'i atadık. Hesap uzmanlığı yaptı. Ve tamamen kulüpte bu iş için çalışacak. Galatasaray'ın Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın şirketleşmeye ilişkin yaptıklarını inceliyoruz. Buna göre hazırlık yapıyoruz. Bir taraftanda şirketleşme çok kolay. Tabi Alt hazırlığı yapmadan şirketleşirsen fiyasko olur. Kulübün önünü açmamız lazım. Dernek olarak bu işin yürümeyeceği aşikar.

HEDEFİMİZİ BÜYÜTEREK GİDİYORUZ

Mali disipline ilişkin altyapıyı hazırlıyoruz. Ama tabi bir taraftan mali disiplini yapalım derken sportif başarıyı geri bırakamazsınız. Sportif başarıda herşeyden önde geliyor. Teknik heyet yönetici ve futbolcularla uyumluyuz. Kötü dönemi atlattık diyebiliriz. Bir kaç maç hariç takımda iyi gidiyor. Baktığınız zaman hocanın gelmesiyle birlikte üç büyükler ancak bizim kadar puan almış. Adım adım gidiyoruz. Takım düzene oturdukça bizim yönetimsel işlerimiz düzene oturdukca hedeflerimizi geliştiriyoruz. Afaki hedefler koymuyoruz ama gelişmelere göre hedeflerimizi büyüterek gidiyoruz

ALAMAYACAĞIMIZ MAÇ YOK

Lig çok karışık, yani zor bir lig geçiyor. Alttaki takımlar üstteki takımları yeniyor. 32 puan güzel puan. Hedef ikide oldu 3-3 ve 4-4 periyod yakalayarak hedefi geliştirmek. En azından ilk 5-6-7 neyi tutturursak. Hakikaten kestirmek zor bu ligi. Bu hafta güzel oldu. Taraftarlar ciddi destek oldular. Maçı çeviren ilk unsur taraftardı. Hocanın müdahalelerini de unutmamak lazım.. Tabi şansımızda yaver gitti. Güzel sonuç oldu. Bakmayın Kayseri puan durumu olarak bulunduğu yerden çok kaliteli takım. Futbolda bazı şeyler ters gidince engellemesi çevirmesi zor oluyor. Kayseri maçından sonra Fener, Sivas kolay maç yok. Her maça kazanmak için gidiyoruz. İnşallah olası bir ceza olmazda Konya'da Fener maçında seyircimizle oynarız. Güzel sonuçlar alırız. Özellikle seyirciden ricam yenik duruma düştüğümüz durumlarda takımın modunu düşürmesinler güvensinler. Günümüzde olursak alamayacağımız maç yok. Buna hep şahit olduk. Bazen düşüş te yaşanabilir. Günümüzde olduğumuz zaman yenemeyeceğimiz takım yok"

AŞILAMAYACAK SORUN YOK

Gaziantepspor sadece yönetimle olacak bişey değil. Şehrimizin ortak paydası. Ciddi bir marka. Gaziantep sanayi şehri, Türkiyenin güzide şehri. Gaziantepspor'da bu şehrin en önemli markası. Dolayısıyla iş adamı siyasetçisi birlik olup bu takıma faydası olacak herşeyi yerine getirmemiz lazım. Tesisimizde olması gereken çok şey var. Bunlara ilişkin proje çizdiriyoruz. Tadilatlar yapacağız ama senelerin biriktirdiği birçok sorun var.

TESİSİN TAHSİSİ YAPILMAMIŞ

Örnek olarak söylemek gerekirse, bulunduğumuz tesisin tahsislerini bile yaptırmamışız. Baktığımız zaman kayıtlardan gördüm. Bu ciddi eksik. Süper ligi takımının daha güzel tesisleri imkanı olması lazım. Yerel seçimde hangi kıymetli adayımız başkan olur bilemiyorum ama başkanımızın seçilir seçilmez kapısını çalacağız. Başta dediğim gibi modernizasyonu önemli. Tahsisi çok önemli. Çünkü Şirketleştiğimiz zaman şirketinde değerini varlıklardır. Bizimde en değerli varlığımız tesisimiz. Bunlar acil şekilde çözülmesi gereken sorunlar.

GELECEK SENE ÇOK FARKLI OLMAMIZ LAZIM

Daha çok kenetlenerek çözeceğimiz şeyler. Tek başımıza gücümüz yetmez. Baktığınız zaman uzmanlık alanım olduğu için söylüyorum. Gaziantepspor'un aşılamayacak sorunu yok. Bizim bütçemize baktığımız zaman düşük bütçe tuttuk. Uymamız gereker kriter var. Bunlara uymalıyız. Bizimle eşdeğer takımların 3 katı borcu var. Çok büyük borcumuz yok. Allah'ın izniyle step by step aşarak gideceğiz. Bu sene hedefimiz nerde tutunabilirsek gelecek sene için bize ümit vaadedici olacak. Gelecek sene çok farklı olmamız lazım. Bu sene yaşadığımız stresleri yaşamamamız lazım. Transfer dönemini çok iyi geçirmemiz lazım. Tabi bunlar Kaynağa bağlı şeyler. Kaynak oluşturmamız lazım. Şehir elbirliği içine girerek neden Bursa'nın yaptığını yapamasın. Hiç bir eksiğimiz yok. Takım olarak imkan olarak şehir olarak eksiğimiz yok. Bunun üstü olamazmı çok rahat olabilir. Yeterki birlik olalım. Gerekli tetiklemeleri birlikte yapalım. Her türlü desteğe açığız. Bu destekler olduğu zaman güzel günler bizi bekliyor.