* Mobilya Kent Projesi'nde sona gelindi

* Kamil Ocak için TOKİ başkanı bekleniyor

* 100. Yılı korumak boynumuzun borcu

Fatma Şahin, meclis üyesi Mehmet Sucu'nun Gazetemizin gündeme getirdiği 100. Yıl Kültür Parkı'nda kaçak yapılaşma konusunda gereğinin yapıldığını belirterek, "100.Yılı korumak bizim boynumuzun borcu" dedi. Fatma Şahin, Kamil Ocak Stadyumunun yerine yaşayan bir meydan yapacaklarını, bunun için bir çalıştay düzenleyeceklerini belirtti. Şahin, TOKİ Başkanının 15 gün içerisinde Gaziantep'e geleceğini ve trampa teklifinde bulunacaklarını da söylerken, "TOKİ başkanımız gelirse trampayı çözebilirsek hemen çalıştay tarihini belirleyeceğiz" dedi. Oğuzeli'nde kurulacak Mobilyacılar Sitesi yapımı için kooperatifler ve ilgili sektörlerle belediye arasında düzenlenecek olan prokolü imzalamak için de Fatma Şahin'e yetki verildi.

HERKES PEH DEMELİ

CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, Kamil Ocak Stadyumunu gündeme getirdi ve Şahin'den bu konuda meclisi bilgilendirmesini istedi. Fatma Şahin meclise konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Bakanlığım döneminde Asım başkan konuyu bize getirdi milletvekilleriyle birlikte TOKİ başkanına gittik. Bu yapının burada olamayacağını anlattık ve durdurduk. İkinci kısımda yeni TOKİ başkanımız bizden yeni yapılan stadyumla ilgili bunun maliyetini buradan çıkarma gibi bir niyetinin olmadığını ve burada yaşayan bir meydan üzerinde bir çalışma yapılması kanaatini belirtti. Ve İTÜ kentsel tasarım bölümüne bu bölgeyle ilgili meydan tasarımıyla ilgili bir çalışma yapılmasını istedi. O çalışma devam ederken bir ön taslak geldiğinde bununda bizim için o istediğimiz şehrin hassasiyetine uygun bir çalışma olmadığı görüldüğünden dolayı TOKİ başkanımız bize yaşayan meydanla alakalı bizim özellikle kafeteryası, küçük alışveriş merkezi meydanı koruyacak şekilde bir meclis kararını alalım gerisini biz ince detaylarını işleyelim dedi. Fakat komisyona gittiği zaman buradaki meydanın 10 dönüme düştüğü burada AVM yapılacağı büyük ticari alanlar olacağıyla ilgili baktık planda olmayan şeyler konuşulmaya başlandığını görür görmez biz yasal hakkımızı kullanarak bunu hemen meclise çektik. Çünkü toplumu doğru bilgilendirme ve daha iyi istişare yaparak herkesin peh diyeceği memnun kalacağı herkesin burada memnun olaağı bir çalışma yapılmalı"

VALİLİK TAŞINACAK

TOKi Başkanının 15 gün içinde Gaziantep'e geleceğini anlatan Şahin, 'Aslında bir trampayla bunu yapabilmeyi istiyoruz. Valiliğin Fevzi çakmak üzerindeki karayollarının içerisine butik bir valilik olarak yapılması buradaki valilik binasının yıkılarak meydana dahil edilmesiyle meydanı daha bütüncül hale getireceğiz. Kitap kafeden başlamak üzere Arkeoloji müzesine kadar Panoramik müzeyle, Alleben deresini içine alacak oradaki suyu ve ışığı kullanacak şekilde büyük bir meydan tasarımı düşünüyoruz. Biz Başbakanımıza teşekkür ediyoruz genelge gelmesine rağmen valiliğin yapılması iznini yeniden Gaziantep'e verdi. Ve şu ada Fezvi çakmak karayolları içinde yeni valilik binası yapılmasıyla ilgili süreç devam ediyor. Valiliğimizi oraya taşıdığımız zaman yaklaşık 250 dönüm kocaman bir meydan alanımız olacak. Kamil Ocak ile ilgili Çalıştay yapalım dedik. Ardından yerel ve ulusalda tasarımcılara proje çalıştarılım. Hangi proje kabul görürse o proje üzerinden gidelim dedik. Halkımız için yapıyoruz. Onları rahatsız edecek bir şeyi ne meclis olarak ne başkan olarak isteriz. Herkesin kendi hassasiyetini yansıttığı herkesin hayat bulduğu bir meydana bu şehrin ihtiyacı var. Çalıştayda kim ne söylemek istiyorsa buyursun gelsin. Şu anda TOKİ başkanımız gelirse trampayı çözebilirsek hemen çalıştay tarihini belirleyeceğiz" diye konuştu.

MOBİLYA KENT GAZİANTEP'İN VİZYONUNU ARTIRACAK

Gündemin 101.maddesi olan,Oğuzeli ilçesinde Mobilyacılar Sitesi yapımı için kooperatifler ve ilgili sektörlerle belediye arasında düzenlenecek olan protokolü imzalamak için Fatma Şahin'e yetki verildi. Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, "Hem Gaziantep hem Oğuzeline değer katacak, Gaziantep'in vizyonunu artıracak bir proje. İnşallah dönemimizde temelini atmak kısmet olur. Biz sizinle birlikte yatırımı ilimize yapmaktan şeref duyuyoruz. Hayırlı olsun" dedi. Fatma Şahin ise, "Taşlıca'daki 2.5 milyon m2 alan zeminde fıstıkçılar, nakliyatçılar, ayakkabıcılar, Gatem başta olmak üzere sektörler taşınacak. Bir taraftan mobilyacılar şehrimizde çok önemli bir sektör, onların daha iyi şartlarda daha verimli ve gelecekte çok daha güçlenmeleri için bu proje oldukça önemli. Mobilyacılara hayırlı uğurlu olsun" dedi.

ŞAHİN:100.YILI KORUMAK BOYNUMUZUN BORCU

Gündemin 99. maddesi olan, 100.Yıl Atatürk Kültür Parkı'nda yapılan takasla ilgili konuşan Fatma Şahin, "Bu madde 100. yılda kamulaştırmayı artırarak devam etme irademizi gösteriyor" dedi.

BOYNUMUZUN BORCU

CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu,Gazetemizinde gündeme getirdiği 100. yılın içinde kaçak yapılaşmayla ilgili soru sordu. Sucu'nun, "100. yıl koruyacağız demiştiniz' sözleri üzerine Şahin, "Talimat verdim duruşumuz nettir buna uymayan için gereği yapılır, tutanak tutuldu. Ne diyorsak baştan beri o. 100. yılı korumak bizim boynumuzun borcu" dedi. Sait Kılıç, Oğuzeli'nde ana yolların en güzel yerlerine trafo konulduğunu gündeme getirdi. Şahin, TEDAŞ'ı bu konuda uyaracağını söyledi.

MEHMETÇİĞİMİZE ÇOK GÜVENİYORUZ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Zeytin Dalı Harekâtına değinen Şahin, şunları aktardı: “Bu ilk değil. Cumhurbaşkanımızın ön görüsü ve cesaretiyle uluslararası hukuka uygun olarak Suriye’nin toprak bütünlüğü ve halkımızın güvenliğini sağlamak amacıyla sınır ötesi müdahaleye Fırat Kalkanı Operasyonuyla Cerablus’ta başlattık. Burada hayat normalleşti, ardından El-Bab’ta bu operasyon genişledi, şimdi de Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin’de çalışıyoruz. Mehmetçiğimize çok güveniyoruz. Herkesin kendi topraklarına bir an önce dönmesini istiyoruz. Onların boşalttığı bölgeleri, PKK, DEAŞ, PYD gibi terör örgütleri doldurdu. Bölgede huzur koridoru oluştuğu zaman bölge terör örgütlerinden temizlenmiş olacak, toprağın gerçek sahipleri vatanına dönecek, böylece yükümüz hafifleyecek, bölge rahatlayacak. Bölgeye istikrar gelirse bölgenin kalkınması da büyümesi de daha güçlü olacak, şehitlerimiz var, içimiz yanıyor. Ama biliyoruz ki onlar Hazreti Muhammedîn cennete komşuları olacaktır.” Meral KINACILAR, Ayşegül BAĞCI