Büyükşehir Belediyesi tarafından Eski Adliye Binası’nın Sanat Merkezi’ne dönüştürülmesine yönelik projesi, Sign of the City Awards (SotCA) Gayrimenkul Yarışmasında “En İyi Kültürel ve Doğal Mirası Koruma ve Yaşatma Projesi” kategorisinde ödüle layık görüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ödülü Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’den aldı.

Hem sosyal çalışmalarla hem de kültürel mirası korumaya yönelik projelerle model olan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in çabası ödüllendirildi. Taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan Eski Adliye Binası’nın Sanat Merkezi’ne dönüştüren proje, SotCA Gayrimenkul Yarışmasında en iyiler arasında yerini aldı.

EN İYİLER BELLİ OLDU

Türk gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek ve sektöre prestijli farklı bir bakış açısı kazandırmak amacıyla düzenlenen Hürriyet gazetesi öncülüğünde ve Lineadecor proje ortaklığındaki SotCA Gayrimenkul Yarışmasının dördüncü ödül töreni, Hilton İstanbul Bomonti’de düzenlendi. Ödül töreninde yarışmaya katılan projelerin en iyileri seçildi. Yarışmada, 79 projenin 122 başvurusu değerlendirildi, 22 ödül sahibini buldu.

İLK KEZ ALINDI

Yarışmada. 5 ana kategori ve 24 ödülde finale kalan projeler, 3 aşamalı değerlendirme sonunda açıklandı. Yarışmaya 01 Ocak 2012–11 Ağustos 2017 tarihleri arasında tamamlanmış ya da yapım aşamasında olan projeler aday gösterildi. Sektörün talebi ve ihtiyaçlarıyla kendini yenileyen SotCA, bu yıl ilk kez doğal ve kültürel mirası yenilemeye, yeniden geliştirmeye yönelik koruma ve uygulama projelerine “Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma Projesi” ödülü verdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Eski Adliye Binası’nın Sanat Merkezi’ne dönüştürülmesine yönelik proje, bu kategoride en iyi proje seçildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan ile birlikte ödülü Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’den aldı. Türkiye’nin önde gelen inşaat ve gayrimenkul projeleri, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Güzin Konuk ve Dünya Mimarlık Topluluğu Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan’ın eş başkanlığında toplanan profesyoneller ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. HABER MERKEZİ