Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak 21/29 Mayıs 2022 tarihleri arasında OFM de düzenlemiş olduğumuz kitap fuarında gerek Valiliğimiz gerek Gaziantep Büyükşehir belediyemiz tarafından çocuklarımızın kitaba daha çabuk ulaşmasını sağlamak maksadıyla Valiliğimiz tarafından 30.000 adet, Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz tarafından 40.000 adet kupon 9 gün boyunca çocuklarımıza dağıtılmıştır.Dağıtılan bu kuponlarda herhangi bir okul herhangi bir kişi herhangi bir Yayınevi gözetilmemiş tamamen hakkaniyet ölçüsünde; özellikle son 2 gün öğrencilerimize ve çocuklu ailelerimize ulaştırılmak suretiyle yayınevlerinden indirimli kitap alımları kuponlar tarafından sağlanmıştır. Belirtilen tarihlerde yapılan Kitap Fuarında İddia edildiği üzere ne Redhause ne de Günışığı yayınevi fuarda stant açmamıştır. Bundan dolayı iddia edilen yayınevlerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından herhangi bir kitap, kupon alışverişi ve ödeme yapılmamıştır.Fuarımıza 150 yayınevi katılarak 150 stant açılmıştır. Bu yayınevlerinden bir tanesi de Hayat yayınevidir. Dağıtılan kuponlar tüm yayınevlerine bölündüğü zaman ortalama 466 kupon düşmektedir. Hayat yayınları fuarda iki stant açmıştır. Bu iki standa 9 gün boyunca topladıkları kupan sayısı 760’ dır. Stant başına 466 kupon düşmesine rağmen hayat yayınlarının 2 standında toplanan kupon sayısı genel ortalamanın altında kalmıştır. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 760 kupon karşılığı olarak Hayat Yayınlarına toplam 22,800 TL ödeme yapılmıştır. Gaziantep Büyükşehir belediyesi daire başkanımız Zekeriya EFİLOĞLU Hayat yayınlarının yazarıdır sahibi değildir.Ortaya atılan iddialar tamamen asılsız bilgiye dayalı iddialardır.Kamuoyuna saygı ile duyurulur NEŞET UÇAR NE DEMİŞTİ?

CHP İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar yaptığı açıklamada, bu yıl 21-29 Mayıs Pazar günü Gaziantep OFM’de düzenlenen kitap fuarında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı tarafından öğrencilere dağıtılan promosyon çeklerinin öğrencilere dağıtılmadığını ve daire başkanının yayınevi ile bazı yayınevlerine doğrudan peşkeş çekildiğini iddia etti.
CHP İl Başkanı Uçar açıklamasında 21.200 adet promosyon çekinin fuarın son günü olan 29 Mayıs günü kullanıldığını ve o gün yalnızca iki yayınevinden alışveriş yapıldığını iddia ederken ayrıca tüm hafta boyunca kullanılan çek sayısından daha fazla çekin de pazar günü adı geçen iki yayınevinden alışverişte kullanıldığını bu çeklerin toplam bedelinin 636.000 TL civarında olduğunu söyledi. CHP İl Başkanı Uçar, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği 21-29 Mayıs tarihleri arasında OFM'de bir kitap fuarı düzenlemişti. Bakın bu kitap fuarı ile öğrencilerimize dağıtılması gereken çekler kimler tarafından nasıl peşkeş çekildi, iç edildi. Belediye öğrencilerimizin kitap alabilmesi için 30 TL değerinde 40 bin adet kitap çekini öğrenci kardeşlerimize dağıtıldığını açıklamıştı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan çeklerin 21.200 adedi fuarın son günü olan 29 Mayıs 2022 pazar günü Günışığı Yayınevi ve Redhouse Yayınevinden çek ile kitap alınmış. Aynı gün öğrencilerimiz bu iki yayınevi dışında hiçbir yayınevinden kitap almamış" EFİLOĞLU İDDİASI 21-29 Mayıs Tarihleri aralığında düzenlenen kitap fuarında çekler ile en çok kitap alınan 3. Yayınevi ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu'nun sahibi olduğu Hayat Yayınevi. Peki kitap çekleri Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde hangi daire başkanlığı tarafından dağıtıldı? Cevap; Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı. Kitap alabilecek maddi gücü bulunmayan çocuklarımızın kitap alabilmesi için organizasyon düzenleyip bu organizasyon ile çocuklarımızın hakkı olan çekleri peşkeş çekmek yetim hakkı değilse nedir? Sizde Allah korkusu yok mu? Gaziantep Büyükşehir Belediye Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı tarafından dağıtılması gerektiği halde dağıtılmayan 21.200 adet kitap çekinin toplam bedeli 636.000 TL Gaziantep’in gariban çocuklarının 636.000 TL kitap parası yandaşlara peşkeş çekilip, iç edilmiş. Çocukların okuyacağı kitaba el uzatmaktan imtina etmeyen bu kişiler görevinden derhal uzaklaştırılmalı" HABER MERKEZİ