İkinci yarı hazırlıklarını Antalya Lara Titanic otelde devam ettiren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kulüp başkanı Ünsal Göksen, maçlarda biraz daha gayretli olmaları doğrultusunda hedeflerine ulaşacaklarını söyledi.

Devre arası kampının oldukça kısa olduğunu ifade eden Göksen, transfer tarihinin geç başlaması nedeniyle alacakları futbolcular konusunda rahat hareket edemediklerini eleştirdi.

Kadrolarında yer alan oyuncuların tamamının birinci ligin her takımında rahatlıkla oynayabilecek yetenekte olduklarını açıklayan Göksen, gitmek isteyen hiçbir oyuncuya zorluk yaşatmadıklarını açıkladı.

ENTERESAN GELİŞMELER OLUYOR

Devre arasının ne olduğunu anlayamadıklarını kaydeden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kulüp başkanı Ünsal Göksen, “Milli maçlarda verilen ara gibi bir durum oldu. Yani nefes alabileceğimiz bir süre olmadı. Bu ne kadar doğrudur bilemiyorum. Transfer yapacaksın ayın 7’isinde başlıyor hemen arkasından da ligler başlıyor. Futbolcu alacaksınız, ayın yedisini bekliyorsunuz. Transfer edeceksiniz imza attıramıyorsun. Enteresan gelişmeler, devre arası alınan oyuncular ne kadar faydalı olur o da tartışılır. Her şeye rağmen ben futbolcuları bir arada tutmak, bir atmosferde olmak için ve bir iki tane de transferimizi yaparız diye 10 günlük kampa geldik. Birde ikinci yarının Denizlispor ile olması ve oranın da Antalya’ya yakın olması nedeniyle buradan direk oraya geçeceğiz. Hocamızın böyle bir programı oldu ve bizde ona uyduk. Kamp fena geçmiyor iyi de oldu. En azından burada futbolcular bir kamp havasına girdiler” dedi.

AZUKA’YI NİJERYA’DAN ALDIK

Yeni transfer Azuka’yı Kahramanmaraşspor’dan almadıklarının altını çizen Göksen, “Sadece ilk yarıda orada oynuyordu fakat orayla sözleşmesini fesih etti. Altı aylığı kiralık, satın alma opsiyon bizde olmak üzere transfer ettik ama Kahramanmaraşspor’dan almadık ona bir açıklık getirmemiz gerekiyor. Azuka bize Nijerya’da ki kulübünden geldi” dedi.

İSKELET KADROYU BOZMUYORUZ

Kadrolarında ki futbolculara birinci lig kulüplerinin tamamının talip olabileceğini belirten Göksen, “Bu takımın kadrosunda ki oynayan oynamayan her oyuncunun mutlaka alıcısı vardır. Zaman zaman sezon sonlarında bunlara talip geliyor ama biz her zaman söylüyoruz kimseyi zorla tutmuyoruz. Her sezon sonunda gitmek isteyene zorluk çıkarmayız. Bizi istemeyen hiçbir futbolcuyu bizde istemeyiz. Bu işin başında bir teknik direktörümüz var. Sezon başında takımda Suat Kaya vardı ve verdiği raporda bu oyuncuların hepsinin kalması doğrultusundaydı. Kalmamasını istediği futbolculardan biri de bizim Gaziantepli Mehmet Yiğit. Benim gönlüme kalsa bırakmayacağım oyunculardan bir tanesiydi. Şimdi Karşıyaka’da oynuyor. Bunun gibi durumlar. Örneğin bazı hoca geliyor gri istiyor bir başkası geliyor siyah istiyor. Daha başka bir hoca geliyor o da beyaz istiyor bunlar böyle bir durum. Onun için kadromuzun iskeletini bozmamak güzeldir. Bunların içine her sene genç oyuncuları katarsanız hem iskeletinizi bozmamış olursunuz hem de gençleri kazanmış olursunuz. Bu şekilde çalışıyoruz ama hocalarımızın verdiği doğrultuda da transfer yapıyoruz” dedi.

HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ

Lige çıktıklarından bu yana kendi bütçelerinin en az 3- 4 katı daha fazlası olan kulüplerin ve şehir kulüplerinin hiç birinin ligde barınamadıklarını söyleyen Göksen, “Biz Gaziantep’in ikinci takımıyız ve biliniyor ki bizim taraftarımız yok. Biz buna rağmen PTT birinci liginde Play Off oynadık, şampiyonluğu kıl payı kaçırdık 2 defa da küme düşme endişesi yaşadık. Biz her sene kendimize mutlaka yukarılara hedef koyuyoruz ama bazen istediğinizde olmuyor. Buna rağmen 3 puanlı sistemde arada ki 10 puan çok değil. Eğer Hasan hoca geldikten sonra aldığımız puanları biraz daha arttırabilirsek hedefe ulaşırız. Biz kendi sahamızda çok puan kaybettik nerden bakarsanız enteresan kayıplar yaşadık. Ama ikinci yarının ilk dört haftasını puan kayıpsız atlatırsak inanıyorum ki en kötü Play Off’un içinde oluruz. Mevcut kadroya yapacağımız transferlerle bunu başarabilecek güçteyiz. Mutlaka hedefimize ulaşacağımızı ümit ediyorum dedi.

ALT YAPILARDAN 3 FUTBOLCU OLMALI

Sezonun ikinci yarısının Türk futboluna ve kendi takımlarına başarılı geçmesini temenni ettiğini açıklayan Göksen, “2014 yılının sporun sporca yapıldığı sadece sporcuların ve spor yöneticilerinin kendi işlerline baktığı, sağa sola sapılmadan, yan yollara gidilmeden, gerçeklerin ortaya konulduğu bir spor müsabakasının her kes adına iyi olacağını düşünüyorum. Bunun bedelinin ağır olacağını düşünüyorum. Tribünlerde ki nefret ve kin biz yöneticilerden başlıyor. Dikkat edilirse seyirciler tribünlerden kaçıyor. Bu nedenle futbolun sadece seyir ve oyun olduğunu başkanlar, yöneticiler ve spor adamları bir an önce anlarlar ve Türk sporuna katkılar sağlarlar. İnşallah federasyonumuz üzerine düşeni yapar. Üstüne basarak söylüyorum Federasyon Türk futbolunun kalkınması için alt yapılardan 3 tane futbolcunun kadroda yer alması şart koşulmalı. Türk futbolunun kalkınması için tek adım bu ve bu özellikle istiyorum. Yapılan toplantılarda söyledim ama olmuyor. Çünkü şehir takımları yarışmacı oluyorlar. Federasyon nasıl 3 tane yabancı hakkını veriyorsun ve zorunlu değilsin alma diyorsun ama alt yapıdan 3 tane oyuncuyu şart koşarsan ve onlara maddi destek verirse o zaman eşit şartlarda oynarsınız. Alt yapıya önem veren takımlar hem para kazanır hem de dışarıdan alacağı 3 tane yabancı futbolcuyu daha eksik paraya almış olur.

İkinci yarının fair play içerisinde bütün takımlara hayırlı olmasını diliyorum şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU