Gaziantep F.K teknik direktörü Marısu Sumudica, VAR sisteminin kurallarına göre işlemediğini söylerken, hakemlerin aynı kararları büyük takımlara karşı veremediklerini belirtti. Pazar günü lider Sivasspor ile kendi sahalarında zorlu bir maça çıkacaklarını aktaran Rumen teknik adam, taraftarların desteğine bu maçta ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

FEDERASYONA BAŞVURU YAPTIK

VAR sisteminin daha iyi bir şekilde işlemesi gerektiğini söyleyen Gaziantep F.K Teknik DirektörüMarıus Sumudica, |“Şu ana kadar Fenerbahçe ve Gençlerbirliği maçlarında VAR sistemi nedeniyle 4 pua keybettik. Düşünüyrum ki aynı pozisyon büyüklere karşı olsaydı bunu göstermezlerdi. Aynı şekilde Kana Biyik’ın pozisyonunda var. Tabi ki Kana’nın yaptığı büyük bir hata bunu kendisi de kabul ediyor. Bence bunu hakemler aynı şekilde büyük takımlara karşı göstermezlerdi. Futbolcuları ayırırdı yada sözlü uyarıda bulunurdu ama bize verdiği gibi kolay penaltıyı kimseye veremezdi. Benim Türk hakemlerine çok büyük saygım car ama bize karşı hatalar yapıyorlar. Biz zaten kural hatası nedeniyle federasyona başvurumuzu yaptık. Biz haklı olduğumuz kanısındayız umarım federasyonda doğru bir karar. Bence bu kararları başka takımlara karşı vermezlerdi” dedi.

BURAYA GELEN TAKIMLAR FARKLI OYNUYOR

Takımların sadece oynadıkları futbolla kazanacakları bir futbol beklediğini ifade eden Rumen teknik adam, “Umarım Sivas maçı da böyle olur, bizim açımızdan oldukça zor bir mücadele olacak. Sivas lider bir takım. Buraya gelen takımlar farklı oynuyorlar, evimizde oynadığımız maçlarda gücümüzü hissediyorlar. İlk yarıda ki maçta deplasmanda berabere kaldık. Rakibimizin iki mağlubiyeti var gerçekten zor bir maç bizi bekliyor. Umarım puan veya puanlarla bu maçı bitiririz ” dedi.

TRİBÜNLERİ DOLDURSUNLAR

Transfer döneminde istediği futbolcuların geldiğini ifade eden Sumudica,|“Bunlar için yönetime teşekkür ediyorum. Bu oyuncuların takımımıza katkı sağlayacağına inanıyorum. Zaten inanmazsam kendilerini yönetime imzalatmazdık. Sezonun ilk yarısında sakatlıklar ve cezalılar nedeniyle sıkıntılar yaşadık. Şimdi her bölgede iki alternatif bulunuyor. Yeni ve eski futbolcular kaynaşıyorlar iyi bir arkadaş grubu var ben buradan taraftarlarımıza sesleniyorum, Pazar günü stadyuma gelip tribünleri doldursunlar” dedi.

AVRUPA KUPALARINA OYNARIZ

Bu sezon takımı küme hattından ne kadar uzakta tutarsa o kadar başarılı olacaklarını belirten Sumudica|“Bu sene ligde kaldığımız takdirde gelecek sezon adına kadromuzu koruyarak yapılacak takviyelerle bu takımı Avrupa kupaları adına üst sıralarda tutarız” açıklamasını yaptı.