“30 Ağustos, birlik ve beraberliğin ürünüdür”
Gaziantep Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustosun yıldönümünü coşku ile kutluyoruz” dedi.
KURTULUŞUN SİMGESİ
Birinci Dünya Savaşı sonrası Anadolu’yu işgal eden emperyalist güçlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında başlatılan Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanmasının ardından Anadolu’nun düşmandan temizlendiğini ifade eden Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Kurtuluş Savaşımızı başarıya ulaştırarak adeta her karışı şehit kanı ile sulanmış olan vatan topraklarımızın düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen 30 Ağustos, aynı zamanda milletimizi birleştiren büyük bir zaferdir. Şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramını gurur ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
GAZİ KENTİ TEMSİL EDİYORUZ
Gaziantep’in Kurtuluş Mücadelesinin başlatılmasına öncülük eden şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Gaziantep FK Başkanı Büyükekşi açıklamasına şöyle devam etti:
“30 Ağustos, Milli Mücadeleden Cumhuriyete giden yoldaki en önemli aşamalardan birisidir. Milli Mücadelenin başlatılmasında öncü olan ve Gazilik unvanı ile onurlandırılan şehrimizi spor alanında temsil etmekten büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. Gazi şehrimizin her alanda olduğu gibi futbol ile de adını dünyaya duyurması için yönetim kurulumuzdan teknik heyete, futbolculardan kulüp çalışanlarına ve taraftarımıza kadar hepimiz büyük bir mücadele vermekteyiz.
BİRLİK VE BERABERLİK VURUSU
30 Ağustos Zaferi, birlik ve beraberliğin simgesi olması açısından da büyük önem taşıyor. 30 Ağustos 1922’de milletimizi zafere ulaştıran birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuydu. Bir toplumun birlik ve beraberlik halinde hareket etmesi durumunda üstesinden gelemeyeceği sorun bulunmamaktadır. Bu nedenle milletimizin her ferdinin dün olduğu gibi bugün de birlik ve beraberliğimizi koruyarak, vatanımıza ve bayrağımıza yönelecek tehditleri bertaraf etmeye hazır olduğunu buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos’u coşkuyla kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanları ile vatan için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz.”