Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katıldığı törenle kutlandı.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende Bakan Şahin, Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bakan Şahin, gazilik madalyasını Türk bayrağına taktı.

HERKES GELECEĞE BAKIYOR

Bakan Şahin ve beraberindekiler vatandaşlar, öğrenciler ve gazilerle Atatürk Bulvarı güzergahından yürüyerek Şehitler Abidesi'ne geldi. Burada şehitler için dua okundu. Saygı Bakan Şahin, Vali Ata, Garnizon Komutanı Güneş ve Belediye Başkanı Güzelbey Şehitler Anıtı'na buket bıraktı. Dokurcum Meydanı'nda, halk oyunları gösterisi ve şiirlerin okunduğu etkinliğe ise vatandaşlar ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Güzelbey, burada yaptığı konuşmada, kurtuluş günlerinde artık kimsenin çıkıp hamasi nutuklar atmadığını, geleceğe baktığını söyledi.

GEÇMİŞİ UNUTMADIK

Geçmişi unutmadıklarını, geçmişteki kahramanlıkları her gün hatırladıklarını belirten Güzelbey, şöyle devam etti:

"Ama bizim için önemli olan gelecektir. Bu geleceğe giderken de Atatürk'ün çizdiği muasır medeniyet seviyesini daima göz önünde bulundurmamız gerekmektedir. Birlik ve beraberlik bozulursa bir şehrin, bir ülkenin neler yaşadığını komşumuz, kardeş şehrimiz Halep ve Suriye'de görmekteyiz. Birlik ve beraberliğin bozulmaması bu şehrin bir dünya şehri olacağının göstergesidir."

KATILIM YOĞUNDU

Etkinliklere; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Garnizon Komutanı Kahraman Güneş, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, çok sayıda protokol üyesi, öğrenciler ve gaziler katıldı.

GÜL VE BAŞBAKAN'DAN KUTLAMA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'in kurtuluş yıldönümü dolayısıyla, Vali Erdal Ata ile Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e birer tebrik telgrafı gönderdi.

ŞAHİN: HEP IŞIK OLACAK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Gaziantep'in 92'nci kurtuluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Antep halkını oluşturan her ferdin bu mücadele sırasında bir ışık dalgası olduğunu, birleşen her ışık dalgasının, bu ülkeyi işgal eden karanlık güçlerin üzerine doğmuş ve karanlığın kaybolmasını sağladığını belirten Şahin, "Antep halkı köylüsüyle, kentlisiyle, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla ayın dava, aynı ülkü için birleşildiğinde nasıl bir gücün ortaya çıkacağını göstermiştir. İşgaller sırasında yazılan destansı mücadeleler, bu topraklardaki manevi mirasımız, bizim geleceğe ümitle bakmamızı sağlamaktadır. Gaziantep bugün tarihi misyonunu; kalkınmış, güçlü Türkiye için yeniden üstlenmektedir." dedi.

HÜSEYİN ÇELİK TWİTT ATTI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümünü Twitter'dan kutladı. Çelik, “Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümünde şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler dilerim. 92 yıl önce istiklâlini kazanan Gaziantep, istikbâle emin adımlarla yoluna devam ediyor. Bu vesileyle Gazikent’in insanlarına saygılar sunarım.” dedi.

DHA - BORA TOKTAŞ