Çelikaslan Tekstil’in Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Çelikaslan, temayülde kendisine gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğunu söyledi. Çok sayıda kişinin katılımıyla aday adaylığı başvurusunu yapan Çelikaslan, temayülden iyi sonuç beklediğini söyledi.

Türkiye'deki kirli siyasetin AK Parti ile temiz bir siyaset anlayışına dönüştüğünü belirten Çelikaslan, "Ben memleketime, ülkeme hizmet için bu yola çıktım. Yine söylüyorum AK Parti sadece Türkiye’nin değil tüm İslam aleminin de umudu. AK Parti’den milletvekili olarak bu umuda hizmet etmek istiyorum. Bu bir bayrak yarışı, aday adayı olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

İRFAN ÇELİKASLAN KİMDİR?

İrfan Çelikaslan 1965 doğumlu. Gazi Ortaokulu ve Gaziantep Lisesi mezunu. Anadolu Üniversitesi AÖF İşletme Fakültesi'ni bitirdi. İngilizce ve Arapça biliyor. Evli ve 5 çocuk babası. Tekstil ve otomotiv alanlarında faaliyet gösteren aile şirketlerinde yöneticilik yapıyor. Yönetim kurulu başkanı olduğu Çelikaslan Tekstil Gaziantep'te faaliyet gösteren ve pamuk ipliği üretimi yapan Türkiye çapında saygın bir şirket. İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl yaptığı araştırma sonucuna göre belirlediği İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alıyor.

Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası ve kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği üyesi olan Çelikaslan, 1998 yılında kurulan Güneydoğu İplik Sanayicileri Derneği kurucu üyesi. Siyasete gençlik yıllarında Refah Partisi Gaziantep il teşkilatı gençlik kollarında başlayan Çelikaslan, sonraki yıllarda Refah Partisi'nde il sekreterliği, il başkan yardımcılıkları görevlerinde bulundu.

2001 yılında kurulan Saadet Partisinin kurucu il başkanı görevini üstlenen Çelikaslan, 2001 ve 2002 yılları arasında bu partide il başkanı olarak görev yaptı. Bu görevi esnasında bir çok dergi ve gazetenin yaptığı çalışmalarda yılın en iyi siyaset adamı, en iyi il başkanı ödüllerini aldı. Aynı dönemde partisi tarafından da yılın en iyi il başkanı ödülüne layık görüldü.

2002 yılında yapılan 3 Kasım milletvekili genel seçimlerinde bu partiden Gaziantep 1. sıra milletvekili adayı olarak seçimlere katılan Çelikaslan, 2003 yılında AK Parti’ye katıldı. Haber Merkezi