Sanayi Odası ve Güneydoğu Plastik ve Kimya Sanayicileri Derneği işbirliğiyle Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen ‘’Plastik, Ambalaj, Kimya Teknolojileri, Hammadde ve Ürünleri Fuarı artan terör olayları ve şehit olan asker ve polislerimizin acısı gölgesinde buruk bir açılış töreniyle kapılarını açtı. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Vali Vekili Uğur Aladağ, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Güneydoğu Plastik ve Kimya Sanayicileri Derneği Başkanı Murat Kökoğlu ve Akort Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya konuşmalarında terörü lanetledi, birlik beraberlik mesajları verdi. Konukoğlu, "Gerçekten içimiz kan ağlıyor. Konuşmak bile insanı zorluyor. Ben buradan terörü lanetliyorum. Buna destek veren herkesi lanetliyorum. Atalarımız gerektiği takdirde bu vatan için, memleket için nasıl şehit olduysa, hepimiz de şehit olmaktan hiç şekilde gözümüzü kırpmayacağımızı herkesin bilmesini istiyorum" dedi.

AKKAYA: BENDE BİR ANNEYİM

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde ilki düzenlenen GAPPLAST 2015 fuarının açılışında konuşan şehit annelerinin acılarını paylaştığını söyledi. Akkaya, "Ben önce anneyim, babaanneyim, tüm annelerin babaların, kardeşlerin, evlatların, eşlerin, bütün kalbimle acılarını paylaşıyorum. Bu günlerde herkese çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Barışı ancak annelerimizin, anneannelerimizin sağlayabileceğine inanıyorum" dedi. Akkaya, yurtiçi ve yurtdışından 100'ün üzerinde firmanın katılımıyla açılan fuarın kentimize ülkemize hayırlı olmasını dileyerek, "Ortak akılla ortak paydayla güçlü bir Türkiye için el ele yürümek dileğiyle saygılar sunuyorum" dedi.

KÖKOĞLU: PLASTİKTE İYİ NOKTADAYIZ

Güneydoğu Plastik ve Kimya Sanayicileri Derneği Başkanı Murat Kökoğlu, son günlerde artan terör olaylarında şehit olan asker ve polislere Allahtan rahmet diledi. Kökoğlu, "İnşallah bu terör saldırıları bir an önce son bulur" dedi. Fuarın bölgemizde ve ilimizde ilk kez düzenlendiğini belirten Kökoğlu, "Plastik ve kimya sektörleri gün geçtikte daha çok önem kazanıyor. Bir yandan global ekonomik sorunlar, bir yandan kurlardaki artış, hammadde fiyatlarındaki aşırı dalgalanmalar, hammadde tedarik sorunları, nitelikli iş gücü tedarik sorunları, enerji fiyatlarının yüksekliği hem üretimi hem global ekonomik gücümüzü olumsuz yönde etkilemektedir. Tüm bunlara rağmen Türk plastik sektörü Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde Almanya'dan sonra ikinci sırada, dünyada ise yüzde 2.'lik pay ile 7. sıradadır. Diğer taraftan Türk plastik sektörünün 3 milyar dolarlık dış ticaret hacmiyle dünyada önemli bir noktadadır. Gaziantep plastik üretimi ve ihracatında iyi bir konumdadır. Hedef katma değerli ürünler üretmektedir" diye konuştu.

KOÇER: ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, herkesi sağduyuya, itidale ve sukunete davet etti. Koçer, "Türkiye için zor bir günde, böylesine şehitlerimizin acısını içimizde hissettiğimiz bir anda bir fuar açılışındayız. Öncelikle vatanı için milleti için toprağa düşen can veren tüm şehitlerimizi burada şükranla minnetle anmak istiyorum. Mekanları cennet olsun, ruhları şad olsun. Terörle mücadele konusunda Türkiye kararlı mücadelesine devam edecek, inşallah bu şehitlerimizin hiçbirinin kanı yerde kalmayacak. Ancak terörle mücadaleyi gerçekleştirirken sağduyuyu itidali ve sukuneti elden bırakmamak gerekiyor. Terörü lanetlerken şiddeti ortaya koymak terörün istediğini yapmaktır. Bu anlamda bugün bu fuar açılışında da özellikle sizden gayret istiyorum. Çünkü dün geceden beri ülkemizde yaşanan olaylar, akıl dışı olaylar. Bu olayları tasvip etmek mümkün değil" dedi.

HALİMİZE ŞÜKREDİYORUZ

Fuarın ilk fuar olmasına rağmen katılımcı ve katılım olarak başarılı olduğunu söyleyen Koçer, "Plastik sektörü gerek Gaziantep'te gerekse bölgede gerek Türkiye'de çok önemli bir sektör. Bu sektörün alanı çok geniş. Türkiye ihracatında önemli bir yere sahip. Gaziantep ihracatında da önemli bir yere sahip. Temmuz ayı ihracatında Gaziantep tarihinde ilk kez sıralamada yer değiştirdi. 6.ncılıktan 5.nciliğe yükseldi. Tüm sıkıntılara rağmen, kendi coğrafyamızdaki ekonomideki tüm sıkıntılara rağmen, belirsizliklere rağmen, Gaziantep'in bu başarısını buradan kutlamak istiyorum. G20 ülkeleri arasında Türkiye ihracat performansında 7. sırada yeralıyor. Dünyada büyüme, ticaret yavaşlıyor, ama G20 ülkeleri arasında birçok ülkenin durumu bizden daha kötü. Grafikleri ve rakamları ortaya koyarsak halimize şükrediyoruz. Daha iyisi için çaba gösteriyoruz. Daha iyi olmasının en önemli kriteri Türkiye'de istikrarlı bir sürecin başlamasında. 1 Kasım seçimlerinde Türkiye bu istikrarlı sürece bir adım atar ve ekonomide bu istikrarlı süreçten kendine düşeni alır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

KONUKOĞLU: GEREKTİĞİNDE GÖZÜMÜZÜ

KIRPMADAN ŞEHİT OLURUZ

Sanayi odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, terör olaylarından dolayı yüreğimizin kan ağladığını söyledi. Konukoğlu şunları söyledi: "Gönül isterdiki çok daha güzel bir ortamda, güzel birgünde bu fuarımızı açalım. Ama ne yazıkki son 1 aydır yaşadığımız olaylar, kahbe terör örgütünün yapmış olduğu hain saldırılardan dolayı yüreğimiz kan ağlıyor. Ama bize düşen birliğimizi, beraberliğimizi bozmadan hiç bir şekilde hiçbir ayrımcılığa gitmeden birlik içerisinde çalışmalarımıza devam edip, ülkemizi düzlüğe çıkarmamız için güç birliği yapmamız ve bu konuda her türlü çabayı birlikte göstermemiz gerekiyor. Gaziantep hiç bir zaman din, dil , ırk, insan, renk ayrımı yapmadan, hiç bir ayrıma gitmeden birlikte kardeşçe binlerce yıldır bu şehirde yaşadı. Biz böyle bir milletin evlatlarıyız. Ve bundan da vaçgeçmeye hiçbirimizin niyeti yok. Yine biz birlikte yaşayacağız yine el ele yaşayacağız. Birlikte bu ülkeyi ileriye götüreyeceğiz. Yeterki bizleri karıştırmak isteyen, bizleri birbirimize düşürmek isteyen ve ülkede iç kaosu yaratmak isteyenlere karşı dikkatli olalım. Bütün dış kaynaklı güçlerle iç kaynaklı güçler defolup gitsinler. Biz elimizden gelen herşeyi yapacağız ve bu ülkeyi kimseye ne böldüreceğiz ne de bu milleti birbirine düşürecek en ufak bir hareketi birlik ve beraberlik içerisinde her türlü tepkimizide göstererek yolumuza devam edeceğiz. Gerçekten içimiz kan ağlıyor. Konuşmak bile insanı zorluyor. Ben buradan terörü lanetliyorum. Buna destek veren herkesi lanetliyorum. Atalarımız gerektiği takdirde bu vatan için, memleket için nasıl şehit olduysa, hepimiz de şehit olmaktan hiç şekilde gözümüzü kırpmayacağımızı herkesin bilmesini istiyorum."

MİLLİ EĞİTİM BAKANINA SESLENDİ

Plastik sektörünün dünyanın en önemli sektörlerinden birisi olduğunu dile getiren Konukoğlu, "Bu sektörün en büyük sorunlarından birisi yetişmiş eleman. Buradan milli eğitim bakanlığına sesleniyorum. Yeni kurulacak yeni açılacak liseleri lütfen meslek liseleri halinde açalım. Meslek liselerinde kimya ve plastik sektörleri hakkında eğitim verilmesi için eleman yetiştirilmesi için çaba gösterelim. Çünkü bizim bütün sektörlerimizin ihtiyacı bu. Düz liseden mezunlar üniversiteye gitmedikleri takdirde vasıfsız eleman durumuna düşüyor. Gelin gençlerimizi harcamayalım. Gençlerimizin hepsini meslek liselerine yöneltelim. Bu konuda önümüzdeki dönemde görev alacak milli eğitim bakanlığına buradan sesleniyorum. Lütfen sanayicilerimizin ihtiyacı olan bu konuya parmak basılsın" dedi.

VALİ VEKİLİ ULUDAĞ: İMZAMI ATARIM

Vali Vekili Uğur Aladağ da, kendisinden önce konuşan konuşmacıların terörle ilgili söyledikleri sözlerin hepsinin altına imzasını attığını söyledi. Aladağ," Şehit olan asker, polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. Aladağ, bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunacak fuarın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek stantlar gezildi. Fuara, yurt içi ve yurt dışı bağlantılı plastik makineleri, kimyasal ve ham maddeler, makine yan ve ara sanayi, ısı ve kontrol cihazları, kalıp, hidrolik ve pnömatik, geri dönüşüm firmalarının yanı sıra dekorasyon ve sulama sistemleri, PVC pencere ve boru üreticisi firmalar katılıyor. Bölgede ilk defa gerçekleştirilmesi açısından önem taşıyan fuar 12 Eylül'e kadar gezilebilecek. Meral KINACILAR