Bu sene 19’uncusu düzenlenen Uluslararası Cevat Soydaş Basketbol Turnuvasında mücadele eden Gaziantep Basketbol, son dakikaya kadar önde götürdüğü maçta Darüşşafaka’ya mağlup oldu. 73 – 75 Turnuvanın son günüde üçüncülük maçına çıkan Kırmızı – Siyahlı dev adamlar, yakaladığı 12 sayılık farkı koruyamayarak dördüncülükle yetinmek zorunda kaldı. Gaziantep'te Orhan Hacıyeva ve Sarunas Vasiliauskas 15'er, Jamarr Sanders 14 sayıyla takımlarının skorerleri oldu. Daçka'da Doron Emanuel 15 sayı, 5 ribaund, 3 asist, Jonathan Hamilton 10 sayı, 12 ribaund, Bonzie Colson 10 sayı, 7 ribaund, 2 asist, Erkan Veyseloğlu 10 sayıyla oynadı. Maçta ilk sayılar, Darüşşafaka Tekfen'den Jarrod Jones’un orta mesafeli basketiyle başladı. Ardından kısa süre içerisinde 5-0'lık seri yakalayan Gaziantep Basketbol, skoru 5-2'ye getirince ilk periyodun bitimine 8:41 kala Darüşşafaka Tekfen molasına gidildi. Mola dönüşü ne kadar Darüşşafaka Tekfen toparlanmış gözüküp 4-0 seri yakalasa da (5-6) Gaziantep Basketbol, Sarunas Vasiliauskas ile üst üste bulduğu 5-0’lık seriyle 5 dakika geride kalırken tekrar öne geçmeyi başardı. (10-6) Periyodun geri kalan bölümünde de oyun üstünlüğünü elden bırakmayan Gaziantep Basketbol, Darüşşafaka Tekfen karşısında ilk periyodu 24-17 önde tamamlamayı başardı.
İkinci periyotta ilk sayılar, Darüşşafaka Tekfen’de Erkan Veyseloğlu'nun basket-faul’ü ile geldi. (24-20) Bu bölümde Gaziantep Basketbol, reaksiyon göstererek 7-0’lık seri yakaladı. (31-20) Üstünlüğü elden bırakmayan Darüşşafaka Tekfen periyodun bitimine 1 dakika kala farkı 14’e kadar çıkartmayı başardı. (35-21) Son bölümde savunmasını iyice arttıran ve rakibe yaptırdığı kolay top kayıplarıyla birlikte üst üste sayılar bulan Darüşşafaka Tekfen farkı iyice azaltsa da soyunma odasına 45-37'lik Gaziantep Basketbol üstünlüğü ile gidildi. İlk yarıda Gaziantep Basketbol’da Litvanyalı oyun kurucu Sarunas Vasiliauskas, bulduğu 11 sayıyla dikkat çeken isim oldu.
Üçüncü periyodun ilk yarışında Gaziantep Basketbol, ilk yarıdaki üstünlüğünü korumayı başardı ve bu periyotta ilk 5 dakikalık bölümü Gaziantep Basketbol, 54-42 önde tamamladı. Bu dakikadan sonra Darüşşafaka Tekfen, oyuna ağırlığını iyice koymaya başladı. Savunmada sertliğini arttıran ve hücumda da iyi bir yüzde yakalayan Darüşşafaka Tekfen, 12-0’lık seriyle birlikle periyodun bitimine 1 dakika kala skoru eşitlemeyi başardı. (54-54) Son periyoda girilirken ise periyodun sonunda yakaladığı 6-0'lık seriyle birlikle Gaziantep Basketbol oldu.
Son periyotta ise çok ortada bir oyun vardı. Her ne kadar Gaziantep Basketbol, skordaki üstünlüğünü son ana kadar korumayı başarıp bitime 3 dakika kala skoru 71-66’ya getirse de maçın sonunu daha iyi getiren Darüşşafaka Tekfen, Gaziantep Basketbol’u 73-75 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla birlikte Darüşşafaka Tekfen, turnuvayı 3. sırada tamamlarken Gaziantep Basketbol ise 4. sırada kaldı.MUHARREM TÜRKOĞLU