Ana arter olan yolda sadece kamyon ve tırlar geçebilirken, küçük arabalar ise geri dönmek zorunda kalıyor. Çevre sakinleri, geçtiğimiz yıl da aynı sorunu yaşadıklarını, yola mazgal konulması için dilekçe verdiklerini belirterek, "Maalesef ilgilenen olmadı. Her yağmurda büyük mağduriyet yaşıyoruz. Bu görüntü 2018 Gaziantep'ine hiç yakışıyor mu?" dediler.

DİLEKÇE VERDİK

Yoldan küçük araçların geçemediğini, ancak tekeri büyük olan araçların geçebildiğini söyleyen çevre sakinleri, "Burası ana arter bir yol. Zamanında gider yapılmamış. Mazgal konmamış, sular birikiyor. Bu yol daha önce aşırı kullanılan bir yol değildi. Şimdi Seyrantepe'den dolayı çok kullanılıyor. Tırlar, kamyonlar geçiyor ama küçük araçlar geçemiyor. Dilekçe verildiği halde ilgilenen kimse olmadı. Küçük araçlar geri dönmek zorunda kalıyor" dedi.

ÇÖZÜM BULUN

Limak Çimento ile Seyrantepe yolunun her yağmurda aynı görüntü ve sıkıntılara sahne olduğunu anlatan çevre sakinleri, Büyükşehir ve GASKİ yetkililerine bu yola çözüm bulmaları için çağrıda bulundu. Çevre sakinleri, "Gaziray'dan dolayı bu yolu kullanıyoruz. Daha önce sanayinin içinden gelip gidiyorduk. Bu yolda her yağmur yağdığında su birikiyor. Yetkililerin sesimize kulak vermesini ve bu yola acilen bir çözüm bulmasını istiyoruz." diye konuştu. Meral KINACILAR