Avrupa hedeflerinin gelecekte mümkün olduğunu ancak şu an için takımın gerçekçi adımlar atması gerektiğini söyledi.
Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında deplasmanda Kayserispor’u net bir skorla mağlup eden Gaziantep FK’da Burak Yılmaz, maç planının doğru işlediğini belirterek şunları söyledi:
“Kayserispor’un sezon boyunca oynadığı en iyi maç Fenerbahçe maçıydı. Bu yüzden buraya tedirgin geldik. İlk 15-20 dakikada büyük bir iştahla oynayacaklarını bildiğimiz için onların zaaflarından yararlanacak bir plan hazırladık. Camara ile hızlı geçişleri hedefledik ve başarılı olduk. Cardoso ve Opoku’nun koşu yollarını kapatmak için 5’li savunmayla başladık.”
Oyuncularının ortaya koyduğu mücadeleden dolayı gurur duyduğunu söyleyen Yılmaz, “Bütün oyuncularım ilk 11 oynayabilecek kalitede. Çok değerliler” ifadelerini kullandı.
“Önceliğimiz ligde kalmak”
Yılmaz, beklentilerin kontrollü yönetilmesi gerektiğini vurgulayarak önemli bir mesaj verdi:
“Ayaklarımız yere basmak zorunda. Bir an önce ligde kalmak için puanları toplamak istiyoruz. Avrupa vesaire tabii ki hepimizin hayali ama öncelikle hedefimiz ligde kalacak puanları toplamak. Gaziantepspor son 3 yıldır son anda kümede kalan bir takım. Gereksiz hedef koyarsak oyuncularımızı baskı altına alırız, bunu istemiyorum.”
Takımın disiplinli şekilde yoluna devam edeceğini belirten Burak Yılmaz, hedeflerinin sağlam adımlarla ilerlemek olduğunu sözlerine ekledi.




